HKB Blog

koude acquisitie
HKB

Koude acquisitie, ga ervoor!

Het werven van nieuwe klanten versnelt bedrijfsgroei en verkleint risico’s, maar toch is het verrichten van koude acquisitie ongebruikelijk in het MKB (brrrr). 

Zonde! Zeker wanneer je weet dat: 

Doorgaans 80% van je omzet afkomstig is van 20% van je klanten; 
Een bedrijf jaarlijks gemiddeld 10% van haar klanten verliest aan of de concurrent, faillissement, fusering, overlijden en/of verhuizing. 

Lees verder »
veerkracht werknemers
HKB

Maak je medewerkers veerkrachtiger

Een belangrijk onderdeel van een veerkrachtige organisatie is de mate waarop werknemers kunnen meebewegen met al deze veranderingen. Een blog over wat de mogelijkheden zijn om de veerkracht van de werknemers te vergroten

Lees verder »
terugblik 2021
HKB

2021: wat een jaar…

In onze ogen was er veel plaats voor goed ondernemerschap in 2021. Het was een jaar waarin weer duidelijk werd dat een goed plan en een flinke dosis veerkracht je helpt bij ondernemen. Maar ook dat een plan niet heilig is en dat je je moet aanpassen aan veranderende omstandigheden. Fijne feestdagen!

Team HKB

Lees verder »
bedrijf kopen
HKB

Succesvol een bedrijf kopen

Ruud van Empel is een ambitieuze ondernemer. Gestart vanuit zijn kantoor aan huis heeft hij zijn bedrijf opgebouwd tot een toonaangevend inspectie en adviesbureau met dienstverlening door heel Nederland. Ruud heeft zichzelf in die tijd ontwikkelt van zzp-inspecteur naar directeur van ondertussen 3 verschillende bedrijven. Het ontwikkelen van een acquisitiestrategie om van Empel te laten groeien is een proces dat in de afgelopen jaren plaatsvond.

Lees verder »