HKB Antwerpen

Bedrijfsadvies in Antwerpen

Het is mijn missie zaakvoerders met meer succes, plezier en rust te laten ondernemen. Veel van hen zijn erg gepassioneerd over hun product en het ambacht om tot dat product te komen. Maar ze krijgen echter niet altijd evenveel energie van allerlei bedrijfsmatige aspecten die bij het ondernemerschap komen kijken. Juist die zaken waar je als zaakvoerder van wakker kunt liggen. Als adviseur sta ik naast hen en ben ik hun sparringpartner op velerlei gebied.

Wij zien dat veel plannen in de schuif blijven liggen en de creativiteit onbenut blijft. Een zaakvoerder wordt nogal eens te veel geleid door de waan van de dag. Wij herkennen en begrijpen dit en creëren met onze HKB methode een structuur waarin er plaats en prioriteit is voor het werken aan uw bedrijf in plaats van alleen maar in uw bedrijf.

Frans Timmers, de sparringpartner van ondernemend Antwerpen

Ik ondersteun u op een pragmatische manier bij het structureren en verbeteren van uw  organisatie en het realiseren van uw droom. De reden waarom u ooit bent gaan ondernemen. Weet u dit nog? Past dat wat u nu doet nog steeds bij deze droom?

HKB Antwerpen ondersteunt uw onderneming met bedrijfskundig advies en is bereikbaar voor al uw strategische maar ook praktische ondernemersvragen.

Ik help u graag met succesvoller ondernemen. Basis hiervoor is een samenwerking waarin er voldoende ruimte en vrijheid is om transparant en ondubbelzinnig onderwerpen met elkaar te kunnen bespreken. Dit traject is alleen succesvol wanneer u als zaakvoerder bereid bent uw vragen uit te spreken en uw kwetsbaarheden te laten zien. Integriteit en weten wat we aan elkaar hebben zijn voor mij essentiële kernwaarden.

Wilt u…

  • meer ondernemen en minder managen?
  • meer focus en richting hebben voor uw bedrijf?
  • meer rendement krijgen in minder tijd?
  • groeien als persoon en als ondernemer?

Mijn achtergrond

Mijn werkende leven bestaat voornamelijk uit het tot elkaar brengen van marktpartijen. De verbinding leggen tussen leverancier en klant. Dit niet rigoureus maar met tact voor bestaande relaties en afspraken. Ik richt organisaties en processen in zodat deze goed aansluiten bij de wensen, of zelfs eisen, van de klant. Het komt daarbij nog wel eens voor dat een organisatie daarvoor redelijk “op de schop” moet. Samen met u als zaakvoerder beoordeel ik de kansen voor het bedrijf en beoordeel wat ervoor nodig is om deze kansen te verzilveren. En uiteraard begeleid ik u bij het uitvoeren van dit plan.

Oorspronkelijk opgeleid als accountant ging ik me als snel interesseren voor de commerciële kant van organisaties. Daar waar de deals werden gemaakt en daar waar een stevig beroep werd gedaan op de flexibiliteit van de organisatie. Juist door mijn financiële en procesmatige achtergrond zag ik snel wat er intern moest gebeuren om nog beter aan de vraag van de klant te voldoen.

Ik werkte voor grote coöperaties, familiale en private ondernemingen in met name de groente-fruit en sierteelt sector. Mijn klanten waren bijvoorbeeld de grotere retailers zoals Jumbo, Kaufland en Tesco. Deze klanten kwamen met toenemende wensen (en later ook eisen) op het gebied van kwaliteit, prijs en leverbetrouwbaarheid. Eisen waar destijds de organisaties, waar ik voor werkte, niet voor ingericht waren. Het was mijn uitdaging om de organisaties zodanig in te richten dat er op een resultaatgerichte wijze aan de vraag van de klant voldaan kon worden.

Doordat ik met name voor coöperaties, familiale en private bedrijven werkte, opereerde ik altijd dicht op de eigenaren van de organisatie. Met hen stippelde ik de koers uit maar was tegelijkertijd verantwoordelijk voor de uitvoering. Ik voelde me vaak “een ondernemer in loondienst”.

Ik krijg energie van het werken met mensen en hun drijfveren. Een “kan niet” bestaat voor mij eigenlijk niet. Ik ga graag met u in gesprek over de uitdagingen waarvoor u zich gesteld ziet.

Persoonlijk

Mijn werk heeft me letterlijk over de gehele wereld gebracht. Naast dat ik veel landen en culturen heb gezien, heeft mij dat ook heel veel internationale ervaring in het zakendoen opgeleverd. Ik ben geboren en opgegroeid in de Bredase grensstreek en woon sinds een aantal jaren als Nederbelg onder de rook van Antwerpen.

 

Ik combineer graag de Belgische, bourgondische levensstijl met de Nederlandse, directe  pragmatische zakenstijl. Vanuit een mensgerichte aanpak kom ik samen met u tot de doelgerichte en taakgerichte actiepunten die uw onderneming nodig heeft om succesvoller te zijn.

Met de HKB methode heb ik hiervoor een bewezen krachtig instrument wat zorgt voor een volledige blik op uw onderneming en op u als ondernemer. Ik ken de knelpunten en uitdagingen bij KMO bedrijven maar ben ervan overtuigd dat wanneer de ondernemerskracht goed ingezet wordt, er enorme mooie dingen kunnen gebeuren.

Voor mij is essentieel dat we het samenwerken met open vizier doen. We laten geen relevante onderwerpen onbesproken en benoemen de knelpunten, hoe pijnlijk en persoonlijk deze ook zijn. Alleen zo komen we tot een krachtige strategie met bijbehorende resultaten.

Onderwerpen die mijn speciale interesse hebben zijn:

  • strategie voor KMO bedrijven
  • herinrichten verkoopprocessen door samenbrengen van leverancier en klant
  • financieel inzicht in en controle over uw bedrijf
  • door procesoptimalisatie toe te passen betere resultaten te halen

Aanspraak voor een bijdrage vanuit de kmo-portefeuille

Ik ben als adviseur geregistreerd dienstverlener voor de kmo-portefeuille.

Dit betekent dat de inzet van de HKB methode tot een maximum van € 7.000,00 ondersteund kan worden vanuit deze subsidie.

Graag vertel ik u in een gesprek meer over de inzet van de HKB methode in combinatie met het aanvragen van een financiële bijdrage vanuit deze portefeuille.

Bijdragen

Meer nieuws
HKB

Weet u wat 1 dag in uw bedrijf kost?

Bezig zijn met je administratie of je financiën is vaak een hinderlijke onderbreking van het ondernemerschap. Toch helpt het om daadwerkelijk te weten wat er nou in en uit jouw bedrijf gaat, en zorgt dit inzicht er juist voor dat jij gemakkelijker vooruit kunt kijken en beter kunt voorspellen wat dat met jouw bedrijf doet. Hoe? Dat leggen we je graag uit!

Lees verder »
HKB

HKB en familiebedrijven

Familiebedrijven hebben een aantal kenmerken waardoor dingen net iets anders gaan dan bij andere bedrijven. Belangen kunnen nogal eens verschillen en de emotie ligt vaak wat meer aan de oppervlakte. Deze dynamiek vraagt om begrip voor wat er binnen een familiebedrijf gebeurt en een specifieke aanpak wanneer het gaat om strategiebepaling, overdracht of waardering.

Lees verder »

Wilt u vrijblijvend kennis maken met HKB Antwerpen?

Dat kan! Neem via het contactformulier contact met ons op.

Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin wij u alles vertellen over onze werkwijze en wat dit voor u gaat opleveren!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.