Laatste nieuws

Meer nieuws

De aanhouder wint!

19 mei, 2022

Sommige ondernemers denken dat ze worden ervaren als een lastpak als ze follow-up gesprekken voeren. Er heerst dan de angst dat dit ertoe zal leiden dat de prospect het product of de oplossing zal afwijzen. Daarom maken veel ondernemers de fout om maar een of twee keer op te volgen. 

Wat is een sales funnel?

4 mei, 2022

Een sales funnel is een hulpmiddel dat het proces beschrijft waarbij suspects ook daadwerkelijk klant worden. De sales funnel wordt ingezet om een forecast te kunnen maken. Een forecast is een voorspelling van de omzet die je kunt behalen bij een bepaalde (verkoop)inspanning. Daarmee is een sales funnel bij uitstek geschikt om accountmanagers en verkopers goed te kunnen sturen.

positionering

Wat is jouw onderscheidend vermogen?

5 april, 2022

Bekijk jij je bedrijf wel eens door de ogen van een klant? Pas als je een goed beeld hebt van de punten waarmee jij je van concurrenten onderscheidt, kun je jouw merk of formule positioneren in de markt. Waarom zijn je klanten tevreden over jouw product of dienst? Je bedrijf bekijken vanuit het perspectief van de klant geeft je inzicht in wat je...

hoe plannen

Het nut van plannen

3 maart, 2022

Zou er iemand plannen dat hij mislukt of failliet gaat? Of gaan bedrijven failliet omdat ze niet plannen? Als je niet weet welke kant je op wilt, hoe weet je dan of je jouw doel zult bereiken. Als je zegt dat je niet vooruit plant, omdat zaken toch altijd anders lopen, dan moet je eens denken aan het volgende voorbeeld van Steven Covey...

koude acquisitie

Koude acquisitie, ga ervoor!

11 januari, 2022

Het werven van nieuwe klanten versnelt bedrijfsgroei en verkleint risico’s, maar toch is het verrichten van koude acquisitie ongebruikelijk in het MKB (brrrr).  Zonde! Zeker wanneer je weet dat:  Doorgaans 80% van je omzet afkomstig is van 20% van je klanten;  Een bedrijf jaarlijks gemiddeld 10% van haar klanten verliest aan of de concurrent, faillissement, fusering, overlijden en/of verhuizing. 

veerkracht werknemers

Maak je medewerkers veerkrachtiger

10 januari, 2022

Een belangrijk onderdeel van een veerkrachtige organisatie is de mate waarop werknemers kunnen meebewegen met al deze veranderingen. Een blog over wat de mogelijkheden zijn om de veerkracht van de werknemers te vergroten

terugblik 2021

2021: wat een jaar…

24 december, 2021

In onze ogen was er veel plaats voor goed ondernemerschap in 2021. Het was een jaar waarin weer duidelijk werd dat een goed plan en een flinke dosis veerkracht je helpt bij ondernemen. Maar ook dat een plan niet heilig is en dat je je moet aanpassen aan veranderende omstandigheden. Fijne feestdagen! Team HKB

dealfever

Voorkom dealfever: tips voor een gezond overnametraject

14 december, 2021

Veel ondernemers starten vol verwachtingen en wensen aan een overnametraject. Maar dan slaat de dealfever (overnamekoorts) toe. Er zijn wel een aantal methodes om je te wapenen tegen dealfever en wij geven je alvast wat tips om je weerstand te verhogen.

tips loyale werknemers

8 tips om loyaliteit van nieuwe werknemers te verhogen

4 november, 2021

Uit eigen ervaring weet ik dat het inwerkproces van nieuwe collega’s belangrijk is voor de motivatie en de betrokkenheid. Helaas wordt dit vaak verwaarloosd en niet op de juiste waarde geschat met een ontevreden medewerker en bijgaande kosten tot gevolg. Een gemiste kans.

bedrijf kopen

Succesvol een bedrijf kopen

15 oktober, 2021

Ruud van Empel is een ambitieuze ondernemer. Gestart vanuit zijn kantoor aan huis heeft hij zijn bedrijf opgebouwd tot een toonaangevend inspectie en adviesbureau met dienstverlening door heel Nederland. Ruud heeft zichzelf in die tijd ontwikkelt van zzp-inspecteur naar directeur van ondertussen 3 verschillende bedrijven. Het ontwikkelen van een acquisitiestrategie om van Empel te laten groeien is een proces dat in de afgelopen...

Misbaar bedrijf

Maak je bedrijf waardevoller door misbaar te zijn

14 oktober, 2021

Veel ondernemers voelen zich onmisbaar. Zelfs tijdens de vakantie is de ondernemer ‘gewoon’ bereikbaar. Want wat is nu de moeite om tijdens de vakantie dat ene telefoontje te plegen, die ene mail te beantwoorden of zelfs even een Teams-vergadering te doen? 'Want anders kunnen ze niet verder'. Herken je dit? Dan doe je iets verkeerd, want feit is: je bedrijf is minder waard...

HKB Meierijstad geopend door Mariëlle Koenen

20 mei, 2021

Meierijstad is vanaf vandaag officieel voorzien van een HKB vestiging! Mariëlle Koenen gaat als ondernemer en zelfstandig adviseur aan de gang met haar kantoor HKB Meierijstad. Als geboren en getogen Veghelse richt Mariëlle zich op Veghel, Schijndel, Erp en Sint Oedenrode. Het is de zevende vestiging  van HKB na de Kempen, Veldhoven Tilburg, Valkenswaard, Geldrop en ‘s-Hertogenbosch. 

HKB ‘s-Hertogenbosch gestart door Alex Weyers!

6 mei, 2021

Het hoge woord kan eruit: Alex Weyers start als bedrijfsadviseur en eigenaar zijn vestiging  van HKB in 's-Hertogenbosch. De stad 's-Hertogenbosch, veelal Den Bosch genoemd, heeft een bijzonder rijke historie en kent veel bedrijvigheid. Zowel de stad als de regio zijn aantrekkelijk voor ondernemers. Ondernemers profiteren hier elke dag van de bruisende binnenstad, de bourgondische netwerkcultuur en elkaars kennis. Deze groep ondernemers helpt...

Slim subsidie aanvraag

SLIM subsidie aanvragen

18 maart, 2021

Met de SLIM-subsidie krijg je als MKB'er 60-80% vergoed wanneer je personeel laat bijscholen. Wij doen de SLIM-subsidie aanvraag voor jou.

Webinar: de vijf aspecten van sterk leiderschap

5 maart, 2021

In dit webinar legt Rob Kimpen, bedrijfskundig adviseur en oprichter van HKB Veldhoven, uit hoe je een sterk leider kunt worden.

Jack en Amber

Hoe kan je als ondernemer je bedrijfsprocessen verbeteren?

17 februari, 2021

Hoe kan ik mijn bedrijfsprocessen verbeteren? Jack van Hoof, bedrijfskundig adviseur en oprichter van HKB Tilburg, legt het uit.

Banner HKB Valkenswaard

Oprichting HKB Valkenswaard

4 februari, 2021

Op 1 februari is HKB Valkenswaard opgericht door Jeroen Beelen. Jeroen is de eerste zelfstandige adviseur die zich dit jaar aansluit bij HKB. HKB is erg blij met deze versterking.

Rob Bierens close up - terugblik en vooruitblik

Tijd voor een terugblik en een vooruitblik

12 januari, 2021

2020 zit erop. Een jaar dat anders is verlopen dan iedereen had verwacht. Rob Bierens kijkt terug op dit bijzondere jaar en blikt vooruit op 2021. Hij verwacht een jaar van positieve energie en groei.

HKB Persoonlijk – Willem de Leeuw, Lion Event Support

23 december, 2020

Bij HKB delen we de verhalen van onze ondernemers in onze serie ‘HKB Persoonlijk’. Persoonlijke en echte ondernemersverhalen. Door middel van een uitgebreid interview komen we erachter wat de echte drijfveren achter het ondernemerschap van onze opdrachtgever zijn.

MKS sessie 4

Nieuwe HKB-module geeft jou gemakkelijk financieel inzicht

11 december, 2020

We kijken continu hoe we onze waarde voor jouw bedrijf kunnen verhogen. Met onze nieuwe module geven we jou gemakkelijk financieel inzicht.

Visual - Black Friday

In 30 minuten succesvoller ondernemen

19 november, 2020

In 30 minuten succesvoller ondernemen? Dat kan! Alleen met Black Friday op vrijdag 27 november kan je een half uur lang al je ondernemersvragen aan ons stellen voor slechts €1,-. Meld je nu aan!

HKB Oirschot & Tembo 4x4 e-LV

Een succesvolle overname

19 november, 2020

Oktober dit jaar heeft Tembo 4x4 e-LV een deal gesloten met VivoPower, een grote duurzame energieprovider uit Australië. Met een overname van 51% ter waarde van $4.7 miljoen is Tembo 4x4 e-LV klaar om de transitie naar geëlektrificeerde 4x4 voertuigen wereldwijd te versnellen.

Rob Kimpen motivatie

Hoe kan je de motivatie van je personeel stimuleren?

16 oktober, 2020

De motivatie van jou als ondernemer. Er is niemand die zal beweren dat een passievolle ondernemer niet tot op het bot gemotiveerd is. Het is normaal dat personeel met diverse functies binnen een organisatie in verschillende mate gemotiveerd zijn. Het wil echter niet zeggen dat je als ondernemer geen invloed hebt op de motivatie van je personeel..

Bedrijf verkopen

3 belangrijke factoren bij de verkoop van je bedrijf

2 oktober, 2020

De meeste ondernemers starten nog steeds te laat met voorbereiding van het overdragen van hun bedrijf. Daardoor worden aanzienlijke kansen gemist. Het succesvol en verdienstelijk verkopen van een bedrijf is afhankelijk van een aantal factoren. Rob Bierens vertelt welke factoren dit zijn.

Rob Kimpen actie 1

Franchise kantoor HKB Veldhoven bestaat één jaar.

25 september, 2020

Onze eerste franchisenemer Rob Kimpen bestaat één jaar als adviseur! Hij deelt graag zijn ervaringen van de afgelopen periode. Ook werpt hij een blik op de toekomst en zegt hij wat hij over 12 maanden hoopt te kunnen vertellen. Zijn ambitie is voelbaar..

Toekomststrategie - Motivatie

Motivatie | Welke focus heeft jouw organisatie?

20 augustus, 2020

De strategische motivatie helpt bij het definiëren en bereiken van jouw strategie. De motivatie vertegenwoordigt de belangrijkste invloeden en factoren die van belang zijn voor het succes van jouw bedrijf. Deze motivatie wordt beïnvloed door een verscheidenheid aan externe en interne factoren.

HKB Oirschot - situatie foto 002

Strategie | Je doelen zijn bekend, maar hoe ga je die realiseren?

12 augustus, 2020

Het hebben van een visie en missie is belangrijk, maar om je missie te laten slagen heb je een strategie nodig, een (strijd)plan waarmee doelstellingen kunnen worden gerealiseerd. In het huidige bedrijfsklimaat is strategie een belangrijk onderdeel van een succesvolle bedrijfsvoering. Met een duidelijke strategie kan jouw bedrijf zich onderscheiden in de markt.

HKB Kernwaarden bedrijf

Kernwaarden | Ken jij de identiteit van jouw bedrijf?

24 juli, 2020

Kernwaarden zijn belangrijk voor de identiteit van je bedrijf. Ze geven je werknemers houvast en het gevoel dat ze aan iets belangrijks bijdragen. Jouw waarden bepalen hun houding en gedrag. Zorg er daarom voor dat jouw werknemers weten wat er van hen verwacht wordt om de kernwaarden uit te dragen. Maar welke kernwaarden kies je voor jouw bedrijf?

Groeistrategie - missie

Missie | Waarom doen we wat we doen?

21 juli, 2020

Als de visie is benoemd, is het zaak de organisatie voor de visie te winnen door te inspireren, te beïnvloeden en te overtuigen. Waar de visie het toekomstige doel is waar jij met jouw bedrijf heen wilt, zegt een missie meer over de wijze waarop je dat wilt bereiken. Een missie definieert de bestaansgrond van jouw onderneming en geeft antwoord op de vraag...

changing course

Visie | Hoe zie jij jezelf in de wereld van morgen?

7 juli, 2020

De visie van de organisatie geeft een kort en helder antwoord op de vraag: ‘hoe zien wij onszelf in de wereld van morgen?’ Het is het idee dat een bedrijf heeft over de ontwikkelingen in haar branche en welke kant directie en medewerkers willen dat het bedrijf opgaat. Maar hoe maak je de Visie die aansluit bij jouw bedrijf?

HKB strategische piramide

De 9 pijlers voor jouw toekomststrategie

29 juni, 2020

Wat is het bestaansrecht van jouw bedrijf? Waarom is jouw bedrijf van toegevoegde waarde voor jouw klanten? Tijdens een crisis is het kunnen geven van een goed antwoord op deze vragen het verschil tussen een succesvol bedrijf en een bedrijf dat het moeilijk kan gaan krijgen. Als jij niet weet wat jouw toegevoegde waarde is voor jouw klant, weet die klant dat dan...

business plan voor een groeistrategie

Jouw groeistrategie van A tot Z

11 mei, 2020

Het maken van een goed plan vraagt tijd en inspanning. Hoe kun je jouw ambitie en verlangens concreet vastleggen op een stuk papier? En hoe zorg je dat jouw plan succesvol gedragen wordt door iedereen binnen je bedrijf?

Groeistrategie: Welke investeringen zijn er binnen jouw organisatie nodig?

30 april, 2020

Een nieuw plan betekent vrijwel zeker dat er investeringen nodig zullen zijn. Wat voor investeringen dit zijn, hangt af van jouw plan. Het belangrijkste is dat jouw investeringen matchen met jouw plan.

Groeistrategie: Wat moet er binnen de organisatie veranderen?

14 april, 2020

Je hebt jouw strategische keuzes gemaakt en je doelstelling is helder. Maar welke organisatorische en structurele handelingen moeten plaatsvinden om jouw groeistrategie tot een succes te maken.

HKB internationaal ondernemen

Coachingsvoucher Internationaal ondernemen

9 april, 2020

Bereid je nu voor om later internationale kansen te pakken. Met onze digitale coachingsvoucher voor Internationaal ondernemen helpen wij je met een adviesplan waarmee je jouw bedrijf in het buitenland op de kaart zet.

HKB NOW regeling

NOW regeling HKB rekentool

9 april, 2020

Er heerst de nodige onduidelijkheid over de berekening van de NOW regeling. Daarom heeft HKB een handige rekentool ontwikkeld waarmee jij snel inzichtelijk hebt voor hoeveel NOW subsidie jouw bedrijf in aanmerking komt. Lees hier de richtlijnen en start jouw berekening.

Stoplicht

Groeistrategie: Wat verandert er voor de klant?

1 april, 2020

Bij het anders inrichten van jouw processen dien je je niet blind te staren op wat er intern gaat veranderen maar ook zeker wat dit inhoudt voor jouw klanten. Het bedienen van klanten is de levensader van ieder bedrijf, zonder klanten creëer je geen omzet en daarmee heeft jouw bedrijf geen bestaansrecht.

Welkom Puck van Roij

24 maart, 2020

Puck van Roij is sinds maart 2020 werkzaam bij HKB Oirschot als Bedrijfskundig Adviseur. Welkom bij het team en veel succes Puck!

Hoe hou ik mijn bedrijf gezond in tijden van de corona crisis

13 maart, 2020

Je kunt er niet omheen, corona houdt de samenleving in zijn greep. Voor ondernemers is dat niet anders en de onzekerheid in de samenleving over corona brengt daardoor ook veel onzekerheid voor jouw bedrijf met zich mee. Wat kun je wel, en wat kun je niet doen om jouw bedrijf gezond te houden?

Werktijdverkorting regeling Brabantse bedrijven

13 maart, 2020

De Rijksoverheid maakt beroep op werktijdverkorting mogelijk. De regeling is bedoeld voor bedrijven die tijdelijk geen werk meer hebben voor (een deel van) het personeel, door omstandigheden die buiten het normale ondernemersrisico vallen. Het coronavirus valt daar ook onder.

Slim subsidie aanvraag

Welke gevolgen moeten jouw plannen hebben?

11 maart, 2020

Hoe weet je dat jouw plan succesvol is? Veel gevolgen van een plan zijn niet te meten en worden vaak vaag en vrijblijvend geformuleerd. Je kunt deze gevolgen concreet en meetbaar maken vanuit een ‘SMART’ doelstelling.

Wat kan je in jouw bedrijf doen tegen het coronavirus?

5 maart, 2020

Veel MKB organisaties maken zich zorgen over de verspreiding van het coronavirus in Nederland. Wat kan je in jouw bedrijf doen tegen het Corona virus?

Hoe maak je jouw plan succesvol?

21 februari, 2020

Het maken van een goed plan vraagt tijd en inspanning. Hoe kun je jouw ambitie en verlangens concreet vastleggen op een stuk papier? En hoe zorg je dat jouw plan succesvol gedragen wordt door iedereen binnen je bedrijf?

Slimmer met SLIM-regeling

14 februari, 2020

Vanaf 2 maart 2020 is het mogelijk om de SLIM subsidie aan te vragen! HKB helpt bij het invullen van deze regeling met een nieuw product. Waarbij we een complete dienstverlening aanbieden om deze subsidieregeling goed binnen jouw organisatie in te zetten.

Kernwaarden bepalen

Wat is jouw plan voor 2020?

11 februari, 2020

Veel ondernemers en bedrijven hebben de afgelopen maanden de doelen voor 2020 gesteld. Prima natuurlijk, een doel helpt om te focussen en verbinding tussen je mensen te leggen. Maar hier begint het pas.

Bedrijfsadvies - HKB banner

Terugblik 2019 door Rob en Rick

23 december, 2019

2019 is bijna ten einde en de nodige ontwikkelingen hebben plaatsgevonden. Binnen HKB Advies en in de regio Eindhoven die we graag met jullie willen delen. Tijd voor een terugblik met Rob Bierens & Rick van Hout.

Marjolein Martens

Welkom Marjolein Martens

11 december, 2019

Marjolein Martens is sinds december 2019 werkzaam bij HKB als Marketing adviseur. Welkom bij het team en veel succes Marjolein!

Rob Kimpen en Jack van den Heuvel tijdens het HKB Ondernemerscafé Boeien Binden Belonen

HKB Ondernemerscafé: Boeien – Binden – Belonen: Hoe motiveer je jouw medewerkers?

5 december, 2019

Veel ondernemers worstelen met de vraag: Hoe kunnen we onze talenten op de goede manier motiveren en behouden voor het bedrijf? Is een (extra) financiële beloning wel de manier om talent aan te trekken, te binden en te motiveren? Dit was het thema tijdens het laatste HKB Ondernemerscafé.

Ruud van Empel

Onze opdrachtgever Ruud van Empel aan het woord!

20 november, 2019

Onze opdrachtgever Ruud van Empel aan het woord! Van Empel Inspecties en Advisering over groeien met HKB.

“Door onze medewerkers mede-eigenaar te maken zetten we echt de volgende stap”

13 november, 2019

HKB adviseur Rob Kimpen interviewde Jack van den Heuvel over de manier waarop zij medewerkers binden en welke overwegingen ze daarbij hadden.

Opening vestiging Rob Kimpen in Veldhoven!

22 oktober, 2019

De nieuwe vestiging van HKB voor Succesvoller Ondernemen van Rob Kimpen is vrijdag 18 Oktober feestelijk geopend!

Welkom Rob Kimpen!

2 oktober, 2019

Op 1 oktober 2019 startte zelfstandig ondernemer Rob Kimpen als bedrijfsadviseur bij HKB.  Maak kennis met onze nieuwe collega!

Het leiderschapsverhaal van ondernemer Koen van Hout

11 september, 2019

"Ik deed niet alles meer zelf en ik kreeg weer tijd om aan mijn bedrijf te werken. Nu ben ik bezig met het nadenken over de cultuur, structuur en groei van het bedrijf. Er staan zelfs al plannen voor een 2e vestiging!”

Marketing advies

Wat is het succes van goed leiderschap?

29 augustus, 2019

Zit jouw hoofd vol met zaken die continu de aandacht vragen? Heb je hierdoor geen tijd om kansen in de markt te pakken? Dan is het tijd om jouw leiderschapsstijl onder de loep te nemen! Zodat je weer met de volle 100% aan je bedrijf kunt werken, in plaats van in je bedrijf. Wil je weten hoe? Bedrijfsadviseur Jack Kroon legt uit.

De MKB Ondernemers Experience, waarom zou je deelnemen?

14 augustus, 2019

Hoe ziet het ontwikkelingstraject eruit? Voor wie is de MKB Ondernemers Experience? Maar nog belangrijker, wat is het succes voor jou als ondernemer als je deelneemt aan de MKB Ondernemers Experience? We vragen het Rob Bierens.

Een vliegende start na de vakantie

13 augustus, 2019

Je bent weer aan het werk, en de waan van de dag slokt je iedere keer weer op! Ben jij die MKB-ondernemer, die wel klaar is om daadwerkelijk de kansen te grijpen? Voor iedere ondernemer bieden we oplossingen op maat voor jouw bedrijf.

Informatiebijeenkomst MKB Ondernemers Experience

12 augustus, 2019

Ben je benieuwd wat de MKB Ondernemers Experience nog meer te bieden heeft? Meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst op 2 september 2019.

Hoe financieel gezond is jouw bedrijf?

8 augustus, 2019

Erik Davidse heeft in het afgelopen jaar voor HKB een model opgezet om MKB- bedrijven effectief financieel in kaart te brengen. Het doel van zijn onderzoek was om data uit boekhoudsystemen en jaarrekeningen om te zetten naar informatie die snel en praktisch ingezet kan worden voor bedrijfskundig advies en als ondersteuning voor diverse beslissingen in bedrijven.

Martijn Buijtels AMB

Wat zegt onze opdrachtgever?

8 juli, 2019

We kunnen natuurlijk ook zelf vertellen wat we doen, maar we laten veel liever onze opdrachtgevers aan het woord! "Voor zowel mijn rol in het bedrijf als privé, heb ik veel meer rust gekregen omdat ik dingen heb los moéten laten."

Bedrijfsadvies - Bedrijfsadviseurs MKB

Strategie, wat moet ik ermee?

17 juni, 2019

Hoe doelgericht is jouw bedrijf? Met een unieke strategie kan een bedrijf zich onderscheiden van haar concurrenten. Of is jouw organisatie ‘De hartenkoniging’ uit Alice en Wonderland? Die ontzettend hard werkt, maar nauwelijks merkt dat je het doel voor ogen bereikt.

Groeistrategie - missie

Visie en missie, wat moet ik ermee?

2 mei, 2019

Waarom is de ene organisatie succesvoller dan de andere? Deze vraag houdt veel ondernemers bezig, zeker als het gaat om vergelijk in de eigen branche. Een succesvolle ondernemer is bezig met de wereld van morgen en zijn rol daarin.

Henk van Lierop deelt zijn internationale ervaringen uit de praktijk

1 april, 2019

Henk van Lierop, directeur van 4Care International, deelt zijn internationale ervaringen uit de praktijk. Welke tegenvallers is het bedrijf onderweg tegengekomen en wat zou Henk anders doen? Henk van Lierop geeft antwoord op deze vragen.

Akoestiek Montage Brabant (Martijn Buijtels)

Martijn vindt controle door los te laten

1 april, 2019

"De dagelijkse werkzaamheden zorgen ervoor dat ons personeel daardoor werd opgeslokt  en er geen ruimte was voor andere kansen van buitenaf. De eerste stap die we zetten was om te zorgen voor duidelijke functies. Hierdoor kwam er veel rust. Er zijn heldere afspraken gemaakt en handvaten gecreëerd om te groeien, i.p.v. het proces te versnellen."

RVO

Het succes van gestructureerd internationaal ondernemen

29 maart, 2019

Je levert een product of dienst waarvan je denkt, “waarom zou ik mij door landsgrenzen laten tegenhouden?” Aan de andere kant, voelt internationaal ondernemen als een achtbaan waarvan je uiteindelijk geen idee hebt waar je terecht komt. Je weet eigenlijk niet waar je moet beginnen.Maar het allerbelangrijkste: Waarom is het dan zo belangrijk, gestructureerd te werk te gaan en een weloverwogen plan te...

HKB internationaal ondernemen

Klaar voor de start? Export! – Event RVO

11 maart, 2019

Zie je kansen voor jouw product in het buitenland, maar zoek je hulp bij het zetten van de eerste stap? Of exporteert je al, maar wil je nieuwe markten verkennen? KLaar voor de start? Export! HKB is aanwezig op het RVO- Export event van dinsdag 19 maart 2019 als SIB-adviseur.

Hoe vind je de perfecte kandidaat?

Hoe vind je de perfect kandidaat?

14 februari, 2019

Uit de nieuwste cijfers van het CBS blijkt dat het vierde kwartaal van 2018 het laagste punt werkeloosheid heeft bereikt sinds het vierde kwartaal van 2008! En dan zijn natuurlijk alle goede kandidaten allang aan de slag!  Via welke kanalen krijg je je vacature nu WEL onder de aandacht bij jouw potentiële nieuwe topper? Hoe vind je de perfecte kandidaat en waar moet...

De visie van Jack op 2019!

31 januari, 2019

Afgelopen jaar heeft HKB Oirschot grote stappen in zijn groeistrategie gemaakt. We hebben adviseur Jack Kroon geïnterviewd en gevraagd hoe hij het jaar 2018 ervaren heeft. Wat 2019 gaat brengen voor HKB Oirschot en voor Jack. Wat zijn belangrijkste doel voor 2019 is en tot slot wat zijn advies is aan andere ondernemers om de gestelde doelen te bereiken.

In 5 stappen naar inzichtelijke bedrijfsprocessen

21 januari, 2019

Bedrijfsadviseur Max Beenen brengt processen van bedrijven in kaart. In de maanden dat hij werkzaam is bij HKB heeft hij al verschillende bedrijven procesmatig geanalyseerd en geadviseerd. Wat valt hem op? Hoe maak je processen inzichtelijk? Hoe kan je de kwaliteit van je organisatie verbeteren? Max deelt graag zijn inzichten.

Bedrijfsadvies - Bedrijfsadviseurs MKB

De visie van Rob op 2019!

21 januari, 2019

Er is veel gebeurd het afgelopen jaar. HKB heeft vier nieuwe collega’s mogen verwelkomen, een nieuwe huisstijl en naam gelanceerd en verhuisd naar een prachtige locatie in Veldhoven. En als klapper op de vuurpijl heeft de groei van HKB ervoor gezorgd dat we in 2018 onze 75e klant konden verwelkomen. Daarom hebben we Rob Bierens geïnterviewd en gevraagd om vooruit te kijken!

Ron en Jan Libra ICT

HKB begeleidt Libra ICT tijdens de overname van Imagine ICT

21 januari, 2019

Rob Bierens heeft Jan Timmers van Libra ICT begeleid tijdens de succesvolle overname. Graag vertellen Rob en Jan hoe deze fusie tot stand is gekomen, hoe het proces verlopen is en hoe de toekomst van Libra ICT eruit ziet!

Bedrijfsovername door Hostma B.V. begeleid door HKB

14 januari, 2019

Lees meer over de overname van Hostma B.V. & Scheerens Lastechniek, over hoe Jack Kroon & Rob Bierens het proces ervaren hebben en wat er zo bijzonder was bij deze overname!

Marketingplan

Met deze marketing weten klanten jou te vinden! 

10 december, 2018

Nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe ontwikkelingen. Wat gaat 2019 met zich mee brengen op het gebied van online marketing? Steffie heeft het voor je uitgezocht! Will jij voorlopen op je concurrenten? Zorg dat Google je vindt, maak gebruik van Chatbos en verzamel die gouden emailadressen. En dan nu graag in het Nederlands:

100.000 Bedrijfsadviseurs, op dat hele kleine stukje aarde

20 november, 2018

Op dit moment bedraagt Nederland volgens het CBS 105.290  adviesbureau's. Dat zijn er nogal wat. En elke dag komen er meer bij.  Hebben we in Nederland wel vraag naar zoveel adviesbureau's?

HKB voor succesvoller ondernemen

Nieuwe gezichten bij HKB

19 november, 2018

HKB blijft groeien! Even alle nieuwe medewerkers op een rijtje: Max Beenen is ons team komen versterken als Junior bedrijfsadviseur, Simone Sleddens vervult de functie van Office manager en Steffie van Weert als Junior marketing adviseur. Daarnaast is Judith Beeren begonnen met haar afstudeerstage bij HKB voor haar Universitaire Master.

HKB voor succesvoller ondernemen

HKB Oirschot één jaar!

13 november, 2018

Wat is de tijd voorbij gevlogen. Tijd om eens terug te blikken samen met eigenaar & adviseur Jack Kroon. We hebben hem aan de tand gevoeld over hoe hij zelf het afgelopen jaar ervaren heeft. Daarnaast ook over wat nu de grootste kick geeft aan het ondernemen met je eigen kantoor, hoe Jack het succes van HKB Oirschot verklaart en wat zijn ambities...

Welkom Steffie!

17 oktober, 2018

Wij blijven groeien! In oktober start Steffie van Weert als Junior Marketing adviseur bij HKB. Ze heeft haar hbo-opleiding Commerciële Economie met specialisatie marketing afgerond en is nu klaar voor haar uitdaging bij HKB. Wij stellen Steffie graag aan je voor!

HKB onderzoekt: Doe je het voor jezelf of je buurman?

16 oktober, 2018

Christiaan van HKB deed onderzoek naar de houding van ondernemers bij het implementeren van een techniek: Hoe ga je dat doen? En misschien nog wel belangrijker: Waarom ga je dit doen?

Dit betekent Prinsjesdag 2018 voor ondernemers!

19 september, 2018

Het nieuws wordt gedomineerd door het afschaffen van de dividendbelasting, maar is dat voor ons wel zo interessant?

Nieuwe gezichten bij HKB!

17 september, 2018

3 nieuwe medewerkers zijn gestart bij HKB! Simone, Max en Judith stellen zich aan jou voor.

Geld is niet het probleem, dus maak je plannen waar!

22 augustus, 2018

Geld mag echt geen excuus meer zijn om je plannen niet uit te voeren. Wij vertellen je graag hoe je jouw plannen kan financieren, wat de voor- en nadelen daarvan zijn en hoe wij jou daarbij kunnen helpen.

Hoe het Actieplan Orbis helpt groeien

26 juli, 2018

Precies 1 jaar geleden is Koen van Hout van Projectbureau Orbis gestart met HKB. Op dat moment had Koen een klein projectbureau. Hij twijfelde of een bedrijfsadviseur bij ‘zo’n klein bedrijf’ wel de juiste stap was, en of dat niet allemaal overdreven en duur was. Nu, 1 jaar later, laat hij graag weten hoe dit voor hem heeft uitgepakt.

Kan ik het faillissement van jouw bedrijf voorspellen?

23 juli, 2018

Zijn faillissementen van individuele MKB-bedrijven te voorspellen? Ik denk van wel en daarom wil ik de komende maanden bedrijven testen op een model die ik zelf ontwikkel. Wil je meer weten over het onderzoek of wil je onderdeel uitmaken van mijn testset? Stuur een mailtje naar: l.trommelen@hkb-advies.nl

Hoofdkantoor Brabant heet vanaf nu HKB!

8 juni, 2018

Tijdens Kempentech heeft Hoofdkantoor Brabant een nieuwe naam en huisstijl gelanceerd!

Groot nieuws: Verhuizing HoofdKantoor Brabant!

1 mei, 2018

Een verhuizing staat op stapel voor Hoofdkantoor Brabant, dat gaat verhuizen van Eersel naar Veldhoven. Na 4 jaar op de Meerheide in Eersel is het tijd voor een nieuw kantoor met een eigentijdse uitstraling.

Omroep Brabant: Je moet kiezen (interview met Rob Bierens)

1 november, 2017

Rob was live in de uitzending bij het programma Muziek & Zo van Omroep Brabant. Rob vertelde over zijn werk als adviseur en de uitbreiding met nieuwe bedrijfsadviseurs.

Opening HKB-kantoor Oirschot

18 oktober, 2017

Opening HKB-kantoor Oirschot