Wat kunnen wij voor jou betekenen?

De meeste ondernemers die wij ondersteunen met bedrijfsadvies, zijn mensen met een nuchtere kijk op hun bedrijf. Het merendeel is van het type: niet zeuren, maar handen uit de mouwen! Zo nuchter gaan ze ook met hun bedrijf om, vaak varend op grote product- of marktkennis. Ze hebben hun bedrijf uitgebouwd vanuit vakmanschap of een goede handelsgeest. Zelfstandigheid en zelf uitdagingen oplossen is daarbij een groot goed. Toch zijn er zaken waar meer specialistische kennis bij komt kijken. Vaak onderwerpen die verband houden met de bedrijfsvoering en die een ondernemer veel tijd kosten. En die zaken remmen jouw ondernemerschap af en voelen als een last.

In die gevallen helpen wij graag. HKB ondersteunt jou als ondernemer bij het realiseren van jouw ambitie. Met onze deskundige adviseurs weet je waar je aan toe bent en maken we jouw bedrijf succesvoller. Aan de hand van het strategiekaartenmodel heeft HKB verschillende succes modules ontwikkeld die helpen bij het realiseren van jouw ambitie.

Actieplan voor succesvol ondernemen

Actieplan om jouw bedrijfsstrategie te realiseren

Heb je een helder beeld van de huidige situatie van jouw bedrijf? In onze dienst Actieplan voor Succesvol Ondernemen helpt HKB je met het maken van een eigen strategiekaart waarmee we de weg uittekenen naar het behalen van jouw doelstellingen. Dit in combinatie met een concreet en compact actieplan heb je alle tools in huis om jouw droom te verwezenlijken. Het Actieplan voor Succesvol Ondernemen is jouw houvast om weer aan je bedrijf te werken, in plaats van in je bedrijf.

DaVinci bedrijfsverbeterprogramma

Persoonlijke ondersteuning en begeleiding

Hoe ziet jouw bedrijf er volgend jaar uit? Met het DaVinci bedrijfsverbeterprogramma werken we samen aan je bedrijf, in plaats van erin. Met deze dienst zorgen we dat de plannen die gemaakt worden ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. Plannen leiden tenslotte pas tot resultaat bij een goede uitvoering. Samen met de bedrijfskundig adviseur kom je in actie. Zorgen voor meer structuur, een beter onderscheidend vermogen en een betere basis van je bedrijf. Deze acties gaan zich uitbetalen. Je gaat ondernemen met een lager risico, met meer vertrouwen, met een betere continuïteit met meer omzet!

Bedrijfswaardering en overname

Inzicht krijgen in de huidige waarde van jouw bedrijf

Waarom zou je jouw bedrijf laten waarderen? Wil je jouw bedrijf gaan verkopen? Of een joint venture aangaan? Of jouw bedrijf inbrengen in een ander bedrijf? Een bedrijfswaardering geeft inzicht in de huidige waarde gebaseerd op de toekomst van jouw bedrijf. Het geeft inzicht in omzetontwikkeling, kostenontwikkeling en bijbehorende risico’s. Ook is het mogelijk om verschillende alternatieve scenario’s tastbaar te maken. Een bedrijfswaardering maakt het mogelijk om het effect van een bedrijfsstrategie in geld uit te drukken.

Coaching Internationaal Ondernemen

Starten met succesvol internationaal ondernemen

Heb je de ambitie om met jouw bedrijf ook in het buitenland actief te worden? Starten met export is voor veel ondernemers een belangrijke stap die gepaard gaat met vragen, risico’s en onzekerheid.

Maak via HKB gebruik van de subsidieregeling Starters International Business (SIB). Wij helpen jou bij de eerste export stappen en bieden praktische hulpmiddelen voor die jou snel een paar stappen verder helpen.

Van Empel Inspecties & Advisering

Van Empel Inspecties & Advisering

‘Als één van de eerste klanten van HKB ben ik erg te spreken over de professionaliteit, snelheid en kunde van de adviseurs. HKB heeft samen met mij bekeken hoe we de algemene bedrijfsvoering in brede zin kunnen verbeteren. We hebben inmiddels diverse procesverbeteringen doorgevoerd en de interne kosten teruggedrongen. Mede daardoor zijn we de afgelopen jaren gegroeid en hebben we extra personeel in dienst genomen.

Als ondernemende techneut zijnde is het erg prettig om tweewekelijks met HKB te sparren over managementzaken en zijn hulp te kunnen inschakelen bij zaken waar ik minder verstand van heb. Dankzij HKB werken wij continu aan het optimaliseren van onze processen en verbeteren van de bedrijfsvoering.’

Ruud van Empel
Directeur
Tilbox

Tilbox

‘De afgelopen jaren heeft Tilbox een enorme groei doorgemaakt. Net als bij veel bedrijven, brengt dit groeistuipen met zich mee en liepen we tegen diverse problemen aan die verdere groei in de weg stonden. HKB bood ondersteuning waar bij ons de know-how ontbrak. Zo hielp HKB ons met het optimaliseren van processen en het verbeteren van de sales (één van de diensten van HKB).

Momenteel is HKB nog steeds wekelijks bij Tilbox te vinden om er mede voor te zorgen dat het personeel naar een hoger level wordt getild om de verwachte groei mogelijk te maken.’

Frank Tilburgs
Directeur