Wat doet HKB?

Wij adviseren ondernemers. Zodat ze met meer succes, plezier en rust kunnen werken aan hun bedrijf. We zijn een sparringpartner wanneer het kan en een daadkrachtige adviseur wanneer het moet.

We zien waar de mogelijkheden liggen voor bedrijven. Om die mogelijkheden in de praktijk tot uitvoering te brengen heeft HKB slimme producten ontwikkeld zoals onze Strategiekaart. Onze adviseurs staan naast de ondernemer en helpen bij de uitvoering van plannen en verbetertrajecten. We hebben veel ervaring in huis in het nationale en internationale MKB. Samen zijn we succesvoller.

We kunnen natuurlijk zelf vertellen wat we doen, maar we laten veel liever onze opdrachtgevers aan het woord!

Martijn Buijtels – Directeur Akoestiek Montage Brabant (AMB):

“Voor zowel mijn rol in het bedrijf als privé, heb ik veel meer rust gekregen omdat ik dingen heb los moéten laten.”

Omgaan met groei
Internationalisering
Marketing & verkoop
Persoonlijk leiderschap
Strategie
Financiering
Personeel

Onze samenwerking
met opdrachtgevers

De meeste ondernemers die wij begeleiden en ondersteunen zijn mensen met een nuchtere kijk op hun bedrijf. Zo is het merendeel van het type: niet zeuren, maar handen uit de mouwen! Zo nuchter gaan ze ook met hun bedrijf om, vaak varend op grote product- of marktkennis. Ze hebben hun bedrijf uitgebouwd vanuit vakmanschap of een goede handelsgeest. Hierbij is zelfstandigheid en zelf uitdagingen oplossen een groot goed.

Toch zijn er zaken waar meer specialistische kennis bij komt kijken, denkend aan onderwerpen die verband houden met de bedrijfsvoering, maar die een vak-ondernemer veel tijd kosten. En juist die zaken remmen dan de zaak af of zorgen voor gebonden handen. In die gevallen helpen wij graag, want door middel van een heldere analyse van de uitdaging en een praktische aanpak komen we samen tot een resultaat. Op basis van onze bedrijfskundige ervaring en kennis van MKB vraagstukken bieden wij uitgekiende oplossingen aan. Door middel van praktische werksessies en met behulp van heldere modellen gaan we samen met jou en je medewerkers aan de slag.

De aanpak van HKB is transparant, want wij maken heldere afspraken over resultaten en kosten. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent!

Stukadoorsbedrijf M. van der Looy

Stukadoorsbedrijf M. van der Looy

HKB heeft ons ondersteunt met het aanvragen van twee subsidies. In het kader van deze subsidies heeft Rob onderzoek verricht hoe we een bepaald product het beste in de markt konden zetten. Ook heeft hij samen met ons een plan gemaakt om de mogelijkheden van een nieuw concept in kaart te brengen. Prettig aan Rob is dat hij vanuit een helikopterview naar ons bedrijf kan kijken, daarvoor zijn wij zelf te druk met ons vak bezig. Daarnaast was het voor ons echt een stok achter de deur dat er concrete afspraken werden gemaakt over wanneer zaken klaar moesten zijn. Wij zijn zeer tevreden over de fijne samenwerking met HKB!

Ruud van der Looy
Directeur
Tilbox

Tilbox

De afgelopen jaren heeft Tilbox een enorme groei doorgemaakt. Net als bij veel bedrijven, brengt dit groeistuipen met zich mee en liepen we tegen diverse problemen aan die verdere groei in de weg stonden. Rob Bierens, adviseur van HKB, bood ondersteuning waar bij ons de know-how ontbrak. Zo hielp Rob ons met het optimaliseren van processen en het verbeteren van de sales. Momenteel is hij nog steeds wekelijks bij Tilbox te vinden om er mede voor te zorgen dat het personeel naar een hoger level wordt getild om de verwachte groei mogelijk te maken.

Frank Tilburgs
Directeur