HKB 's-Hertogenbosch

Wij geven bedrijfsadvies in ‘s-Hertogenbosch. Onze missie is om ondernemers met meer succes, plezier en rust te laten ondernemen. We merken in gesprekken met MKB-ondernemers dat veel van hen gepassioneerd zijn over het gekozen vak. Maar ze krijgen niet altijd even veel energie van allerlei bedrijfsmatige aspecten die bij het ondernemerschap komen kijken.

Ook zien we dat veel plannen in de la blijven liggen en creativiteit onbenut blijft. Dit komt doordat de ondernemer vaak te veel wordt geleid door de waan van de dag. Wij herkennen en begrijpen dit en creëren met de HKB methode een structuur waarin er plaats is voor het werken aan je bedrijf in plaats van alleen maar in het bedrijf.

Alex en Jos, de sparringpartners van ondernemend 's-Hertogenbosch!

Wij begeleiden ondernemers op een pragmatische manier bij het structureren en verbeteren van hun organisatie en het realiseren van hun droom.

HKB ‘s-Hertogenbosch ondersteunt jouw onderneming met bedrijfskundig advies en is bereikbaar voor al je ondernemersvragen.

Alex Weyers en Jos den Otter helpen je graag met succesvoller ondernemen!

Wil jij …

• meer ondernemen en minder managen?
• meer focus en richting hebben voor jouw bedrijf?
• meer rendement krijgen in minder tijd?
• groeien als persoon en als ondernemer?

Alex Weijers

Een groot deel van mijn ervaring rondom het ondernemerschap, deed ik op bij een groot en bekend Nederlands familiebedrijf te weten, Bavaria/SFB. Binnen SFB werd ondernemerschap altijd aangemoedigd en ben ik betrokken geweest bij een sterke groei van de organisatie met alle bijkomende uitdagingen.

In de ruim twintig jaar bij SFB, ben ik werkzaam geweest in diverse rollen waarbij ik als Operationeel manager voor Bavaria Nederland uiteindelijk eindverantwoordelijk was voor de afdeling evenementen (operationeel en commercieel), horeca logistiek (transport en warehouse), customer support & sales support en de afdeling horeca techniek en service. Een brede rol, waarbij de medewerkers en de eindklant altijd centraal stonden en er een groot beroep werd gedaan op mijn ondernemerschap.

De drang om echt zelfstandig te gaan ondernemen werd uiteindelijk steeds groter en uiteindelijk ben ik in het bedrijf Wey Gezondheidscentrum van mijn broer Maikel gestapt om hem te helpen om met meer rust en plezier te ondernemen en samen te werken aan een nog succesvoller bedrijf.

Ongeveer gelijktijdig ben ik gestart met HKB ’s-Hertogenbosch.

Met de HKB methode begeleid ik andere MKB-ondernemers zoals mijn broer, om meer aan hun bedrijf en minder in hun bedrijf te werken. Ik help ze de volgende stap te maken en hun dromen te realiseren en tegelijkertijd de waarde van hun bedrijf te verhogen.

De glimlach op een gezicht van een ondernemer als hij of zij voelt met de juiste dingen bezig te zijn en echt stappen zet, is voor mij een belangrijke drijfveer.

Jos den Otter

Het ondernemen zit mij in het bloed. Door mijn ouders meegegeven ben ik in het familiebedrijf Den Otter gestapt. Ik heb dit verder uitgebouwd tot een bedrijf met meer dan 80 medewerkers. Nadat ik dit had overgedragen aan collega Bakkerij Vermeulen heb ik mij op diverse andere projecten gestort.

Zo help ik ondernemers in ontwikkelingslanden, ben ik gemeenteraadslid en help ik gedetineerden bij de voorbereiding op de terugkeer in de maatschappij.

Ik heb deel uitgemaakt van het hoofdbestuur van MKB Nederland en van diverse besturen van organisaties in de bakkersbranche en lokale bestuursorganen. En ik geef gevraagd en ongevraagd advies aan andere ondernemers. De HKB is voor mij DE methode om adviestrajecten een goede kop en staart te geven.

Ik ben behoorlijk nuchter. Voor mij is ondernemen met name het op een gegeven moment de dingen doen waarbij een ander te lang twijfelt. Als ondernemer weet ik dat beslissingen nogal eens op onderbuikgevoel genomen worden. En dat dit eigenlijk ook wel vaak goed uitpakt gelukkig….

Met de inzet van de HKB methode breng ik een gezonde portie verstand en kennis aan bij het aanwezige onderbuikgevoel zodat besluiten en strategische keuzes nog succesvoller kunnen uitpakken. De begeleidingstrajecten met ondernemers geven mij enorm veel energie.

Een greep uit onze klanten

Wij richten ons samen op ‘s-Hertogenbosch en de directe omgeving. We zijn beiden geboren en getogen in dit gebied. Maar uiteraard zijn we ook beschikbaar voor ondernemers buiten dit gebied wanneer onze expertise en ervaring goed bij de problematiek past.

Onze regio heeft een bijzonder rijke historie en kent veel bedrijvigheid. Zowel de stad als de regio zijn aantrekkelijk voor ondernemers. Ondernemers profiteren hier elke dag van de bruisende binnenstad, de bourgondische netwerkcultuur en elkaars kennis. Wij maken hier graag deel van uit!

Alex Weijers

Voor mij is essentieel dat datgene wat je doet ook bij je past: met plezier in je werk bereik je de beste resultaten. Samen met de ondernemer ga ik er vol voor maar voorzie ik hem of haar ook van de kritische noot indien nodig.

Met de HKB methode creëer ik strategieën en begeleid ik ondernemers bij de uitvoering daarvan.

Onderwerpen die mijn speciale interesse hebben zijn:

• strategie voor MKB bedrijven
• financieel inzicht in en controle over je bedrijf
• procesoptimalisatie en werkbare KPI’s
• leiderschap en medewerkerstevredenheid
• klanttevredenheid en loyaliteit
• begeleidingen rond bedrijfswaarderingen en bedrijfsoverdracht

Jos den Otter

Ondernemen geeft mij enorm veel plezier en energie. Graag help ik andere ondernemers op weg naar dit plezier.

Onderwerpen waar ik graag mijn tanden inzet zijn:

• expansie
• opvolging
• ondernemerschap
• strategie

De HKB methode is bij uitstek geschikt om vraagstukken op deze onderwerpen op te lossen.

Bijdragen

Meer nieuws
HKB

HKB en familiebedrijven

Familiebedrijven hebben een aantal kenmerken waardoor dingen net iets anders gaan dan bij andere bedrijven. Belangen kunnen nogal eens verschillen en de emotie ligt vaak wat meer aan de oppervlakte. Deze dynamiek vraagt om begrip voor wat er binnen een familiebedrijf gebeurt en een specifieke aanpak wanneer het gaat om strategiebepaling, overdracht of waardering.

Lees verder »

Team HKB 's-Hertogenbosch

Wil jij vrijblijvend kennis maken met HKB ‘s-Hertogenbosch?

Dat kan! Neem via het contactformulier contact met ons op.

Wij nodigen je graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin wij je alles vertellen over onze werkwijze en wat dit voor jou gaat opleveren!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.