HKB Midden-Limburg

Ik ben Hans en ik ben aangesloten bij HKB als bedrijfsadviseur; Ik heb mij gespecialiseerd in het begeleiden van ondernemers en geven van bedrijfsadvies in Roermond en omstreken. Het is mijn missie ondernemers met meer succes, plezier en rust te laten ondernemen. Uit ervaring weet ik dat een ondernemer zich met een flinke waaier aan aandachtsgebieden bezig moet houden. Gegroeid in hun eigen bedrijf hebben ze niet altijd de juiste kennis en de kritische blik om hun heen. Als adviseur sta ik naast hen en ben ik hun sparringpartner op velerlei gebied.

Wij zien dat veel ambitieuze plannen in de la blijven liggen en de creativiteit onbenut blijft. Een ondernemer wordt nogal eens te veel geleid door de waan van de dag. Wij herkennen en begrijpen dit en creëren met onze HKB methode een structuur waarin er plaats en prioriteit is voor het werken aan jouw bedrijf in plaats van alleen maar in je bedrijf.

Hans Duineveld, jouw sparringpartner bij het ondernemen

Samen met jou ontwikkel ik de strategie voor jouw bedrijf. Met een open vizier kijken we naar de huidige interne en externe omstandigheden. Maar staan ook nadrukkelijk stil naar jouw achtergrond: wat zijn jouw kernwaarden? Waarom ben jij ooit ondernemer geworden?

We zetten de HKB methode in om tot een concreet, resultaatgericht plan te komen waarna we er samen voor zorgen dat dit plan ook gerealiseerd gaat worden.

Vanuit mijn karakter heb ik een allergie voor situaties waarin het aan groei en ambities ontbreekt. Met mij aan je zijde kun je rekenen op uitdagingen, nieuwe paden en nieuwe kansen. Ik zeg waar het op staat maar altijd vanuit respect voor elkaar.

Situaties van waaruit ik de HKB methode inzet zijn bijvoorbeeld:
– Het aanwenden van ondernemerschap bij het realiseren van resultaatverbetering
– Groeimogelijkheden op het gebied van overnames, nieuwe product-toepassingen of nieuwe marktkansen
– Een steeds meer schurende match tussen gewenste en werkelijke leiderschapsstijl
– Overdrachtsproblematieken (binnen of buiten de familie)

Mijn achtergrond

Als student ben ik via een omweg toch op het HBO uitgekomen; ik werkte in principe liever dan dat ik studeerde.

Al jong werkte ik in de plaatselijke audio- en elektrozaak. Ik was helemaal in mijn element in het helpen van klanten en verbeteren van de resultaten. Naarmate ik opgroeide, groeide mijn ambitie met mij mee. Ik ging werken bij steeds grotere organisaties zoals de Kijkshop, D-Reizen en Media Markt.

Vooral bij Media Markt werd mijn ondernemerschap ten volste aangesproken. Een organisatie die eindverantwoordelijken laat participeren in de vestiging en veel speelruimte geeft om daarbinnen te ondernemen. Het was een fantastische tijd waarin ik volop de kansen kreeg en greep om nieuwe kansen te pakken, processen te verbeteren en teams op mijn manier aan te sturen.

Bij al mijn jobs realiseerde ik mij meer en meer dat ik weliswaar het voortouw moest nemen en het goede voorbeeld moest geven maar dat zonder de inzet van je medewerkers nooit het potentieel wordt benut. Ik ben er enorm van overtuigd dat wanneer je je mensen in hun kracht zet en dat laat doen waar echt hun kwaliteit ligt je tot baanbrekende resultaten kunt komen. Uiteraard hoort hier ook wel eens bij dat je samen met de medewerker concludeert dat de kwaliteiten elders beter tot hun recht komen.

Gegrepen door de kracht van het inzetten van de kracht van mensen ben ik me meer gaan verdiepen in menselijk gedrag en participeerde ik in een organisatie die zich richtte op het ontwikkelen en geven van gedragstrainingen voor iedereen met invloed op het bedrijfsresultaat.

Met HKB combineer ik al mijn ervaringen. Vanuit de wetenschap waarom een mens zich op bepaalde manier gedraagt zet ik mijn bedrijfskundige kennis in om met jou als ondernemer te komen tot meer plezier, rust en succes in jouw ondernemerschap.

Persoonlijk

Ondanks wat korte uitstapjes naar Noord-Brabant ben ik een echte Limburger.

Samen met mijn vrouw Linda woon ik heerlijk in de directe omgeving van Roermond. Volop mooie plekken om met de hond te gaan wandelen.

Het verdiepen in mensen en hun diepere drijfveren is nog steeds één van mijn passies. Ik lees hier dan ook veel over.

Ik heb er enorm veel plezier in wanneer ik zie dat die mechanismen inderdaad ook zo werken.

Verder luister ik graag naar muziek en werk ik aan mijn eigen vinyl-verzameling. Ik ga regelmatig naar concerten van mijn “oude” muziekhelden.

Ik wacht eigenlijk met smacht op een reünie van The Talking Heads.

Bijdragen

Meer nieuws
HKB

Strategie | Je doelen zijn bekend, maar hoe ga je die realiseren?

Het hebben van een visie en missie is belangrijk, maar om je missie te laten slagen heb je een strategie nodig, een (strijd)plan waarmee doelstellingen kunnen worden gerealiseerd. In het huidige bedrijfsklimaat is strategie een belangrijk onderdeel van een succesvolle bedrijfsvoering. Met een duidelijke strategie kan jouw bedrijf zich onderscheiden in de markt.

Lees verder »
HKB

Groeistrategie

Iedere ondernemer start zijn bedrijf met een bedrijfsstrategie en een droom. Je wil jouw dienst of product aanbieden vanuit je eigen bedrijf om jouw droom te verwezenlijken.

Lees verder »
HKB

De HKB Methode

Met de HKB Methode krijg je meer rust, succes en plezier in het ondernemen. We maken strategie die echt werkt en daadwerkelijk tot uitvoering komt.

Lees verder »

Wil jij vrijblijvend kennis maken met ons kennismaken?

Dat kan! Neem via het contactformulier contact met mij op.

Ik nodig je graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin ik je alles vertel over de werkwijze van HKB Midden-Limburg en wat dit voor jou gaat opleveren!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.