Hans Duineveld

Hans is zelfstandig bedrijfskundig adviseur bij HKB. Hij neemt jarenlange ondernemerservaring, kennis over gedragstechnieken en een goede resultaatgerichte energie mee in de begeleiding van jou als ondernemer.

Graag stelt Hans zich aan je voor!

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben echt een teamspeler. Naast het feit dat ik daar gewoon enorm veel plezier in heb, heb ik de ervaring dat dit tot uitzonderlijke resultaten kan leiden.

In mijn tijd bij Media Markt kreeg ik de vrije hand in het aansturen van mijn vestigingen. De organisatie vertrouwde op het ondernemerschap en de gegeven verantwoordelijkheid. Ik betrok mijn team overal bij, gaf ze mandaten en maakte hen echt verantwoordelijk voor hun stukje van het proces. Samen hebben we mooie successen behaald, waren we vooruitstrevend binnen het bedrijf en hadden we vooral heel veel plezier in ons werk.

Deze ervaring en energie aangevuld met mijn bedrijfskundige kennis zet ik graag in om jou te helpen in je ondernemerschap. De HKB methode geeft hiervoor enorm goede instrumenten om te komen tot een doeltreffende strategie.

Hans Duineveld

Welke quote past bij jou en kun je deze toelichten?

“Het gras groeit niet harder door eraan te trekken.”

Als je mensen wilt laten groeien moet je in ze investeren, op welke manier dan ook.

Wat heb je met het Midden- en kleinbedrijf?

Uiteraard heb je met het werken in het Midden- en kleinbedrijf ook nadelen vanwege de schaalgrootte, maar als adviseur is het ook bijzonder bevredigend omdat je vooral erg dicht op het resultaat zit: de keuzes die je vandaag maakt hebben vaak direct invloed op het resultaat.

Hierin sluipt ook weer het gevaar dat je als ondernemer te veel en te snel op de “vloer” opereert omdat dat dan nodig lijkt. Het is mijn uitdaging en verantwoordelijkheid als HKB adviseur om geregeld met jou de juiste afstand tot de operatie te pakken zodat er een goed overall beeld ontstaat en doelgerichte beslissingen voor de toekomst kunnen worden gemaakt.

Praktisch meedenken maar ook vooral zorgen dat de bekende stip aan de horizon duidelijk is en in zicht blijft.

Welke HKB Kernwaarde past echt bij jou?

Voor mij is dat “Plezier”. Uiteraard is het niet altijd een feestje en doe je ook dingen die minder leuk of interessant zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat je je tot aantoonbare betere resultaten komt wanneer dat wat je doet je ook plezier geeft.

Graag ga ik met jou op zoek naar dat wat jou echt plezier geeft. Waarvan gaat jouw ondernemershart sneller kloppen? Sommige ondernemers zijn dat helaas uit het oog verloren en dwalen steeds verder af van de energiegevers.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik hou van mijn familie en ik koester mijn vrienden, dus daar investeer ik veel tijd in. Daarnaast ben ik graag aan de wandel met onze Berner Sennenhond.

In mijn vrije tijd luister ik graag naar muziek, bij voorkeur op vinyl. Alhoewel de collectie best compleet is, mis ik toch nog een iconisch album en dat is “Sticky Fingers” van de Rolling Stones. Dus mocht je die nog ergens hebben liggen, dan hoor ik het graag. Als muziekliefhebber bezoek ik natuurlijk ook graag concerten en dan bij voorkeur meerdaagse concerten.

Ik vind het erg leuk om me te verdiepen in de drijfveren en gedragingen van mensen en dan met name op het gebied van leiderschap, hier lees ik dan ook erg graag over. De “7 eigenschappen van effectief leiderschap” van Steven Covey is in dat kader mijn absolute favoriet, al is het een klassieker. Verder vind ik de boeken van Pieter Waterdrinker erg boeiend, hij schrijft vaak over de geschiedenis, maar dan in de vorm van een roman.