Van hard werken in, naar het succesvol verkopen van je bedrijf

Toen Ruud van Empel, destijds nog deeltijd als inspecteur actief binnen het bedrijf, voor het eerst kennismaakte met HKB in 2012, stond hij aan het roer van een bescheiden team van ongeveer 10 mensen. Vandaag, iets meer dan 10 jaar later, kijken we terug op de ontwikkeling en de groei die Van Empel Inspecties en Advisering heeft doorgemaakt en de succesvolle overname waardoor het bedrijf nog verder kan werken aan realiseren van haar doelstellingen.

De samenwerking van Van Empel Inspecties en Advisering met HKB startte met het een proces van bedrijfsmatige professionalisering. Belangrijkste doelen van deze processen: Het minder afhankelijk maken van het bedrijf van Ruud en zijn tijdsinspanning en groei realiseren met het bedrijf. Rob Bierens van HKB begeleidde Ruud bij de strategievorming & bedrijfsontwikkeling van Van Empel Inspecties en Advisering.

Van Empel groeit door

In de eerste jaren van de samenwerking groeide het bedrijf door en veranderde de rol van Ruud van meewerkend directeur naar ondernemer, die steeds meer tijd kreeg om bezig te zijn met het verder groeien van de onderneming. Vanaf 2018 begon het bedrijf van deze investeringen en inspanningen echt de vruchten te plukken en groeide het bedrijf en de klantenkring door en was er ruimte voor uitbreiding.

Samen hebben we nieuwe business units opgezet en later ook een strategie ontwikkeld voor de overname van een concurrent. Een belangrijke stap in de ontwikkeling van het bedrijf was het aanstellen van het huidige managementteam. Ruuds operationele taken werden door hen overgenomen, waardoor Ruud misbaar werd in het bedrijf. Zo kon hij aan twee nieuwe bedrijven werken.

Klaar voor de volgende stap: verkopen van je bedrijf

Door de groeiende (internationale) naamsbekendheid kwam Van Empel Inspecties en Advisering ook in de spotlights te staan bij meerdere bedrijven die interesse hadden in overname van het bedrijf. Ondanks deze interesse, besloten we in samenspraak met Ruud de boot af te houden tot 2023, toen het moment rijp was om serieus na te denken over de verkoop van het bedrijf.

Het overnameproces werd met zorg begeleid door Rob Bierens en Simone Tummers-Vermeirssen van HKB. Dit proces omvatte een gedetailleerde bedrijfswaardering, het opstellen van een informatiememorandum, en het benaderen van potentiële kopers, zowel binnen Nederland als internationaal. HKB voerde succesvol leiding over de onderhandelingsfase, het begeleiden van contracten en de due diligence fase, wat heeft geresulteerd in een succesvolle levering van de aandelen.

Extra bijzonder in dit traject was de afsluiting van de overname, die geheel online plaatsvond en waarbij Ruud vanuit zijn vakantieadres in Egypte aanwezig was bij de overdracht van zijn aandelen.

En de samenwerking tussen Ruud en HKB stopt hier niet. Samen werken we inmiddels aan de groei en uitbouw van zijn nieuwe bedrijven!

Bij HKB zijn we trots op dit succesverhaal en de samenwerking tussen van Empel Inspecties en Advisering, Ruud van Empel en HKB. Het benadrukt onze visie over het ondersteunen van MKB-ondernemers en hun bedrijven, door hen te begeleiden bij elke stap van hun groeiproces, wat uiteindelijk ook kan leiden tot een succesvolle overname. Wij geloven dat onze samenwerking met Van Empel Inspecties en Advisering een goed voorbeeld is van hoe wij waarde kunnen toevoegen aan jouw onderneming en uiteindelijk tot het succesvol verkopen van je bedrijf of op een andere wijze voortzetten.

Wil je kennismaken om te bekijken wat wij voor jou en jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via bijgevoegd formulier.

  • Hoe heb je ons gevonden?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.