Even Voorstellen: Jack Kroon

Verhaal Jack Kroon > Bedrijfsadviseur HKB Oirschot

Mijn naam is Jack Kroon, sinds januari 2017 ben ik eigenaar en adviseur van HKB Oirschot. Ik ben 58 jaar en woon in Oirschot. Ik ben getrouwd met Marian en samen hebben wij twee zoons van 26 en 30 jaar oud. In mijn vrije tijd sport ik graag en als er tijd voor is trek ik er op uit om te gaan hiken of om te zeilen. 

 

 

 

'Ik kwam in contact met HKB en zag dat wat ik voor ogen had, door hen al was gerealiseerd'

Ik heb altijd de ambitie gehad om een advieskantoor met meerdere mensen op te zetten. Gedurende mijn carrière heb ik als eindverantwoordelijke van (voornamelijk) productiebedrijven veel kennis en ervaring opgedaan. 2 Jaar geleden heb ik de knoop doorgehakt en besloten te starten met ‘mijn’ kantoor. Mijn ambitie was duidelijk; ondernemers in het MKB helpen met strategieontwikkeling en de implementatie van hun plannen.  

Aansluiten bij HKB

Tijdens het toetsen van mijn businessplan kwam ik in contact met Rob Bierens. Toen zag ik dat hij het kantoor dat ik voor ogen had al had opgebouwd en uitgewerkt. Dat gaf mij de keuze: Ga ik in mijn eentje mijn tijd en energie stoppen in het opbouwen van het concept? Of maak ik een vliegende start in het adviseursvak door aan te sluiten bij HKB? Natuurlijk heb ik daarbij wel een aantal ideeën die ik had bij het starten van een kantoor los moeten laten. Maar ik kan na 1 ½ jaar zeggen dat het een goede keuze is geweest om me aan te sluiten bij HKB. Zeker aangezien ik mijn ideeën in die anderhalf jaar ook heb kunnen delen, en voor een groot deel hebben kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van HKB. 

 

‘Ik wil zelfstandig zijn, maar werk ook graag met mensen samen. Bij HKB kan ik allebei combineren.’

Sparren met collega adviseurs

Als je dagelijks alleen met klanten in gesprek bent is het fijn om met andere HKB adviseurs (collega’s), te kunnen sparren over een goede aanpak en oplossing, maar soms ook over je frustraties. Wat ook mooi is bij HKB, is dat we samen aan ‘onze producten’ werken om ze te verbeteren of praktischer te maken. Zo blijft onze dienstverlening zich ontwikkelen. En dat betekent dat je hiermee ook je eigen signatuur aan de uitwerking kunt geven.  

Een van die andere adviseurs, en ook mijn projectleider, is Rick van Hout. Rick bewaakt mijn projecten en de klanttevredenheid, maar fungeert ook als side-kick in strategietrajecten waarin hij een belangrijke bijdrage heeft. Omdat Rick financieel goed onderlegd is, pakt hij voor mij alle financiële vraagstukken bij klanten op. Een groot voordeel van de organisatie & werkwijze van HKB is dat op de onderwerpen waar je zelf minder kennis, ervaring of interesse in hebt, er altijd iemand binnen HKB is die je daarbij kan helpen. Denk daarbij aan marketing, finance of bijvoorbeeld je eigen administratie. 

Het is ook gezellig in de groep. Naast de borrel, heb ik dit jaar samen met de rest ook voor het eerst op waterski’s gestaan wat, los van enkele blauwe plekken, een mooie ervaring was. 

‘Adviestrajecten zijn zó divers, elke dag weer een uitdaging’

Terugblik afgelopen 1,5 jaar

In die anderhalf jaar dat ik adviseur ben van mijn HKB kantoor, heb ik al zeer diverse klanten bediend. Niet alleen in branche, maar ook in vraagstukken en problematiek. Van ondernemers die hun opvolger willen begeleiden. Tot ondernemers waarvan hun bedrijf nog in de kinderschoenen staat. Van ondernemers die hun eigen rol in het bedrijf anders in willen vullen. Tot ondernemers die hun bedrijf willen verkopen. Wat mijn rol vooral is, is dat de ondernemer een duidelijk doel voor ogen krijgt, én te helpen dat doel te realiseren.  

Die doelstellingen veranderen ook gedurende het proces. Eén van mijn klanten is een ondernemer die resultaten wilde verbeteren door de bedrijfsvoering te professionaliseren. We hebben binnen een jaar al grote stappen gemaakt en een flinke groei van het bedrijf gerealiseerd. Echter constateerde de ondernemer dat hierin doorpakken voor het bedrijf enorm van belang is, maar dat hij het zelf niet meer zo leuk vond in zo’n groot bedrijf. Hierdoor zijn we nu bezig met de verkoop van het bedrijf en gaat de ondernemer weer pionieren.  

Toen ik mijn ambitie uitsprak om als adviseur aan de slag te gaan, had ik niet verwacht dat het bij een ander concept zou zijn. Toch heb ik daar geen seconde spijt van. HKB heeft een goede naam in de regio en de manier waarop wij met klanten werken leidt tot concrete resultaten voor de klant. Dat ik tegelijkertijd mijn eigen kantoor kan uitbouwen, maar ook samen met mijn collega’s oprecht betrokken kan zijn bij onze ondernemers en hen echt verder te helpen in hun ondernemersbestaan, maakt mij ontzettend trots op HKB en iedereen die daaraan een steentje bijdraagt.