Bedrijfwaardering: Wat is de waarde van mijn bedrijf?

Waarom zou je jouw bedrijf laten waarderen? Wil je jouw bedrijf gaan verkopen? Of een joint venture aangaan? Of jouw bedrijf inbrengen in een ander bedrijf? Een bedrijfswaardering geeft inzicht in de huidige waarde gebaseerd op de toekomst van jouw bedrijf. Het geeft inzicht in omzetontwikkeling, kostenontwikkeling en bijbehorende risico’s. Ook is het mogelijk om verschillende alternatieve scenario’s tastbaar te maken. Een bedrijfswaardering maakt het mogelijk om het effect van een bedrijfsstrategie in geld uit te drukken.

De waarde van een bedrijf wordt in hoofdlijn gevormd door drie componenten. Deze componenten zijn de volgende: vrije geldstroom uit een bedrijf, bedrijfsrisico’s en financieringsstructuren. Een bedrijfswaardering is gebaseerd op prognoses. Jouw HKB adviseur helpt je bij het verkrijgen van inzicht in deze prognoses en stelt een waardematrix op. Gebaseerd op jouw informatie komen we tot een beeld van de meest aannemelijke toekomst. Dat beeld leidt tot een indicatieve waardebepaling.

 

De prijs is wat je betaalt, de waarde is wat je krijgt.

Bedrijfsovername

Vroeg of laat krijgt iedere ondernemer er mee te maken; bedrijfsopvolging. En eigenlijk kun je daar niet vroeg genoeg mee beginnen. Er komt namelijk flink wat kijken bij het overdragen van een onderneming. Juiste en goede hulp is hierbij onmisbaar. Of het nu gaat om het verkoopklaar maken van de onderneming, de verkoop aan de juiste partij of verkoop door de juiste partij; wij helpen ondernemers op weg.

HKB hanteert bij overnameprocessen een overzichtelijk vijf-stappenmodel. Afhankelijk van de situaties beslissen we samen met onze opdrachtgevers welke stappen van toepassing zijn.

  1. Zoekfase
  2. Biedingsfase
  3. Onderhandelingsfase
  4. Controle & contractfase
  5. Integratiefase

Daarnaast is HKB lid van de DCFA. De DCFA is de onafhankelijke vereniging van ervaren fusie- en overnameprofessionals.

 

Area of expertise:
  • -business valuation
  • -corporate finance
  • -restructuring
Libra ICT

Libra ICT

“We hebben een hele fijne begeleiding van HKB gehad, waardoor dit proces soepel verlopen is. Dat gaf veel gemak in zaken die je niet moet vergeten en waar je zeker aan moet denken. Dit had ik nooit alleen kunnen doen. Je merkt dat Rob daarin gespecialiseerd is en hij heeft vóór Libra ICT gewerkt tijdens dit proces.’

 

Lees hier het vollidige interview met Jan Timmers.

Hostma B.V.

Hostma B.V.

‘Het proces is prettig verlopen, omdat beide partijen de samenwerking graag wilden. Tijdens het vijf maanden durende project hebben we alle formele zaken gevolgd, zoals onder andere een NDA en transactieovereenkomst. Om beide belangen na te streven, was het erg belangrijk om in het proces alles zo transparant mogelijk te houden.’

 

Lees hier het volledige verhaal over de bedrijfsovername van Hostma B.V.

Vrijblijvend adviesgesprek

Op basis van het adviesgesprek kunnen wij de waarderingsanalyse verder verfijnen. We onderbouwen jouw prognoses, gaan dieper in op de bedrijfsrisico analyse, en maken een markt- en concurrentieonderzoek. Deze gegevens vergelijken we in een ratio-analyse met andere partijen in de markt.

 

Wil jij vrijblijvend kennis maken met HKB?

Dat kan! Neem via het contactformulier hiernaast contact met ons op.

Wij nodigen je uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin we je alles vertellen over wat wij voor jou kunnen betekenen voor bedrijfswaardering en bedrijfsovername.

  • Hoe heb je ons gevonden?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.