Rick van Hout

Rick van Hout is mede-oprichter, bedrijfsadviseur en bedrijfsovernameadviseur bij HKB. Hij ondersteunt en begeleidt jou en jouw bedrijf bij het maken van een strategie, en het uitvoeren hiervan. Zijn specialisaties zijn bedrijfsovernames, financiering, productontwikkeling & strategiebepaling.

Graag stelt Rick zich aan je voor!

Waar ben je het meest trots op bij HKB?

Ik ben er trots op dat we al zoveel bedrijven hebben kunnen helpen met hun strategie en het uitvoeren daarvan. En dat onze strategiekaart nu al bij zoveel bedrijven aan de muur hangt!

Daarnaast ben ik echt trots en vind ik het tof om te zien dat we in een paar jaar van een concept naar een bedrijf & franchise zijn gegroeid. En zo’n fijn en goed team bij HKB hebben kunnen smeden.

Rick van Hout

Rick van Hout

Waarom werk je zo graag in en met het MKB?

Ik kom uit een familie van MKB ondernemers en ben van jongs af aan betrokken bij het reilen en zeilen binnen deze bedrijven. Ik ben daardoor altijd al geïnspireerd geweest door de passie die ondernemers hebben voor hun bedrijf, producten/diensten en hun mensen. Daarom heb ik altijd al zelf ondernemer willen zijn in het MKB.

Welke quote past echt bij jou en inspireert jou in jouw werk?

Een sparringspartner wanneer het kan, een daadkrachtig adviseur wanneer het moet

Ik hou ervan om met een ondernemer te onderzoeken hoe we kunnen groeien en te sparren over dagdagelijkse problematiek. Daarin kan ik mijn creativiteit, vindingrijkheid en ervaringen bij vele verschillende bedrijven kwijt. Maar wanneer er stront aan de knikker is, dan ben ik er altijd voor mijn klanten. Met concrete acties en duidelijke vervolgstappen lossen we die problemen samen op.

Welke HKB Kernwaarde is jou op het lijf geschreven?

Samen succesvoller! Het zoeken van Win-Win situaties is waar ik goed in ben en wat ik leuk vind om te doen, want alleen ben je sneller, maar samen kom je verder. Ik ben er blij om dat ik deel uitmaak van een mooi team adviseurs, waarbij we onderling met elkaar kunnen sparren over de zaken en uitdagingen waar we tegenaan lopen bij onze opdrachten. Ook haal ik veel energie uit de resultaten die ik samen met mijn opdrachtgevers in hun bedrijven boek.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd onderneem ik graag dingen met mijn partner Paulina,  dochter Zoë en zoon Milan . Daarnaast tennis ik fanatiek, en ga ik graag met vrienden naar PSV of zoeken we een andere reden om met vrienden/familie gezellig samen een hapje te doen of wat te drinken!

Wil jij weten wat ik voor jou kan betekenen? Laat een berichtje achter hiernaast, of neem contact op via +31 6 22038431 of r.vanhout@hkb-advies.nl