Niels Koks

Niels Koks is bedrijfsadviseur bij HKB. Hij ondersteunt en begeleidt jou en jouw bedrijf bij het maken van een strategie en het uitvoeren hiervan. Zijn specialisaties zijn strategiebepaling, bedrijfsvoering en ondernemerschap.

Graag stelt Niels zich aan je voor!

Waar ben je het meest trots op?

Ik heb een aantal jaar in andere functies gewerkt waarbij ik voelde dat ik niet op mijn plek was.  Ik ben samen met een loopbaancoach gaan onderzoeken waar ik nou echt energie van krijg.

Mede door dit traject heb ik een eigen padelbedrijf opgezet samen met een vriend van mij, waar inmiddels acht andere werkzaam voor zijn. Daarnaast heb ik natuurlijk bij HKB als Bedrijfsadviseur een rol gevonden waar ik heel blij mee ben. Door uit mijn comfortzone te stappen en eerlijk tegen mezelf te zijn, heb ik mijn leven zo kunnen draaien dat ik alleen nog maar dingen doe waar ik energie van krijg.

Niels Koks

Niels Koks

Waarom werk je zo graag in en met het MKB?

Ik kom uit een familie van MKB ondernemers en zowel mijn vriendin als ik hebben een eigen onderneming. Ik vind het daarom ook geweldig dat ik via HKB andere MKB ondernemers mag ontmoeten en deze kan helpen om succesvoller te zijn.

Welke quote past echt bij jou en inspireert jou in jouw werk?

“Ondernemen is zien wat iedereen ziet en daarmee doen wat niemand anders doet.”

Als ondernemer zie je dat er een vraag is naar een product of dienst die jij kunt leveren. Hetgeen jou succesvol maakt, is iets leveren wat jou onderscheidt van de rest.

Wie is voor jou een voorbeeld en waarom?

Diego Schwartzman. Een Argentijnse tennisser van 1 meter 70. De gemiddelde proftennisser is 1 meter 90 lang en serveert meer dan 200 km/u en hij dus bij lange na niet. Voor hem is elke wedstrijd opnieuw een mentaal gevecht, aangezien geen enkele eigen servicegame een formaliteit is. Toch heeft hij het tot de 8ste positie van de wereld geschopt. De discipline, inzet en vrolijkheid hebben mij ertoe bewogen oprecht fan van hem te worden. Zijn doorzettingsvermogen, vakmanschap en socialiteit zouden hem ook een goede ondernemer maken, daar ben ik van overtuigd.

Welk product pas je vaak toe & waarom vind je dit zo goed?

Ik vind het Actieplan voor Succesvol Ondernemer een geweldig product. Je laat de ondernemer nadenken over veel meer dan hij/zij voor mogelijk had gehouden. Uiteindelijk komt alle informatie met elkaar in verbinding te staan en wordt vanuit hier een plan opgesteld voor het komende jaar.

Welke HKB Kernwaarde is jou op het lijf geschreven?

Samen succesvoller! Je hebt elkaar nodig om verder te komen. Elkaar verder helpen vind ik dan ook het interessantste, omdat ik zaken van MKB ondernemers kan projecteren op mijn eigen bedrijf en andersom. Zo kan ik ervoor zorgen dat MKB ondernemers er beter van worden en echt meedenken op het MKB-niveau.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Padellen, daarom ben ik hier ook een bedrijf in gestart. Daarnaast voetbal ik nog in una 11! Tenslotte vind ik het leuk om uiteten te gaan met mijn vriendin of met vrienden een avondje uit te gaan.

Wil jij weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact op via +31 6 31344938 of n.koks@hkb-advies.nl