Maurits Aalders

Waar ben je het meest trots op?

Als groentje ben ik na mijn studie in de sales begonnen bij Xerox. Ik heb alle stappen doorlopen tot aan de Europese directie aan toe. Ondanks dat het Xerox een groot bedrijf is met af-en-toe een echte “corporate-cultuur” ben ik altijd mezelf gebleven en ben ik weg gebleven van politieke spelletjes. Ik denk dat de mensen om mij heen dat zullen beamen.

Welke quote past bij jou en kun je deze toelichten?

“keep-it-stupid-simple” oftewel KISS.

Wees helder over het probleem. Wind er geen ingewikkelde doekjes omheen maar noem man-en-paard. Ik ben rechtdoorzee en je kunt van mij een mening verwachten.

Daarnaast gebruik ik graag modellen en voorbeelden om een situatie uit te leggen of te introduceren. Eigenlijk ook hoe de HKB methode werkt dus dat sluit goed bij mijn eigen werkwijze aan.

Wat heb je met het Midden-en Kleinbedrijf?

Bij mijn werkgevers was ik onder andere verantwoordelijk voor het opzetten en onderhouden van verkoopkanalen. Vaak waren deze resellers MKB bedrijven die ook weer MKB bedrijven als klant hadden.

Wat mij zeer aanspreekt is de typische “can-do” mentaliteit. Eenmaal overtuigd van een aanpak of strategie gaat een ondernemer er ook voor. Een MKB ondernemer denkt niet in beperkingen maar in mogelijkheden. Graag speel ik als adviseur hier een rol in: om deze mogelijkheden op te sporen maar ze ook te realiseren.

Welke HKB Kernwaarde past echt bij jou?

Die van tastbare toegevoegde waarde leveren. Ik wil van waarde zijn voor de ondernemer en zijn onderneming. Dat wanneer we de samenwerking evalueren beiden concluderen dat we mooie dingen hebben gerealiseerd en ook waarde hebben toegevoegd aan zijn bedrijf.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik ben graag met sport bezig. Zelf doen met golf en zwemmen maar ook bijvoorbeeld in een coachende rol bij het hockey team van mijn dochter.

Qua muziek ben ik een beetje in de eighties blijven hangen. Jeugdsentiment denk ik 😉. Ik luister er graag naar en ben inmiddels één van die zeldzame mensen die nog een CD kopen.

Ik heb een grote familie en grote vriendenkring dus ieder weekend is er wel iets om feestelijk bij stil te staan.