Mariëlle Koenen

Ik ben Mariëlle Koenen en ik ben oprichter en bedrijfsadviseur bij HKB Meierijstad. Met HKB wil ik de motor worden van het MKB in regio Meierijstad. Dat wil ik bereiken door een krachtige sparringpartner te zijn en ondernemers te voorzien van olie in hun bedrijfsvoering. Met grondige analyses en het aanreiken van het juiste gereedschap help ik ondernemers bij het verwezenlijken van hun dromen. Vanuit mijn eigen ervaring als ondernemer weet ik dat sparren met een adviseur voor waardevolle inzichten zorgt. Het maken van plannen en de uitvoering daarvan moet leiden naar resultaat. Daarom geef ik niet alleen advies, maar begeleid ondernemers om veranderingen daadwerkelijk door te voeren.

Mijn specialisatiegebieden zijn: strategie, verandermanagement, leiderschap en familiebedrijven. Mensen om me heen omschrijven mij als ondernemend, eerlijk, motiverend, vernieuwend en toegankelijk.

Een doel zonder plan is een wens

Ik ben op een boerderij in Veghel groot geworden, waar in de schuur de eerste carnavalswagens van Vudel gebouwd werden. Ik groeide op tussen de chauffeurs van het transportbedrijf van mijn ouders. Op de achtergrond ben ik altijd betrokken geweest bij het familiebedrijf. Na mijn studie HEAO  commerciële economie heb ik vooral bij grote bedrijven gewerkt in de zakelijke dienstverlening en logistiek. Ik heb verschillende functies bekleed in sales, operations en marketing & development, met als rode draad het aansturen van verandertrajecten. Een aantal jaren geleden heb ik het familiebedrijf overgenomen en uiteindelijk verkocht. Ik besloot me verder te ontwikkelen in bedrijfskunde en heb daarvoor een master Management & Organisatie afgerond. Samen met mijn kennis en ervaring heb ik hiermee een brede basis om ondernemers nog beter te helpen.

Mijn vrije tijd besteed ik graag aan lezen, wandelen, in de tuin bezig zijn, sporten, golfen en skiën. Daarnaast ben ik moeder van drie leuke pubers en woon ik in Sint-Oedenrode.

Mijn motto: een doel zonder plan is een wens (Antoine de Saint-Exupéry, Le petit Prince).