HKB Blog

HKB Oirschot & Tembo 4x4 e-LV

Een succesvolle overname

Oktober dit jaar heeft Tembo 4×4 e-LV een deal gesloten met VivoPower, een grote duurzame energieprovider uit Australië. Met een overname van 51% ter waarde van $4.7 miljoen is Tembo 4×4 e-LV klaar om de transitie naar geëlektrificeerde 4×4 voertuigen wereldwijd te versnellen.

Lees verder »
Rob Kimpen motivatie

Hoe kan je de motivatie van je personeel stimuleren?

De motivatie van jou als ondernemer. Er is niemand die zal beweren dat een passievolle ondernemer niet tot op het bot gemotiveerd is. Het is normaal dat personeel met diverse functies binnen een organisatie in verschillende mate gemotiveerd zijn. Het wil echter niet zeggen dat je als ondernemer geen invloed hebt op de motivatie van je personeel..

Lees verder »
Bedrijf verkopen

3 belangrijke factoren bij de verkoop van je bedrijf

De meeste ondernemers starten nog steeds te laat met voorbereiding van het overdragen van hun bedrijf. Daardoor worden aanzienlijke kansen gemist. Het succesvol en verdienstelijk verkopen van een bedrijf is afhankelijk van een aantal factoren. Rob Bierens vertelt welke factoren dit zijn.

Lees verder »

Hoe analyseer je een MKB bedrijf?

Het gras is altijd groener bij de buurman…. Ook in ondernemersland.

Je ziet bedrijven die naar grotere panden gaan, directeur eigenaren die steeds grotere auto’s rijden en een groeiend personeelsbestand. Van veel ondernemers hoor je: het is druk, we doen het goed. De ‘uiterlijke schijn’ laat lijken dat het goed gaat met een bedrijf.

Maar is dat ook zo?

Lees verder »
HKB Toekomststrategie - Missie

Missie | Waarom doen we wat we doen?

Als de visie is benoemd, is het zaak de organisatie voor de visie te winnen door te inspireren, te beïnvloeden en te overtuigen. Waar de visie het toekomstige doel is waar jij met jouw bedrijf heen wilt, zegt een missie meer over de wijze waarop je dat wilt bereiken. Een missie definieert de bestaansgrond van jouw onderneming en geeft antwoord op de vraag ‘Waarom doen we wat we doen?’

Lees verder »