HKB Blog

koude acquisitie

Koude acquisitie, ga ervoor!

Het werven van nieuwe klanten versnelt bedrijfsgroei en verkleint risico’s, maar toch is het verrichten van koude acquisitie ongebruikelijk in het MKB (brrrr). 

Zonde! Zeker wanneer je weet dat: 

Doorgaans 80% van je omzet afkomstig is van 20% van je klanten; 
Een bedrijf jaarlijks gemiddeld 10% van haar klanten verliest aan of de concurrent, faillissement, fusering, overlijden en/of verhuizing. 

Lees verder »
veerkracht werknemers

Maak je medewerkers veerkrachtiger

Een belangrijk onderdeel van een veerkrachtige organisatie is de mate waarop werknemers kunnen meebewegen met al deze veranderingen. Een blog over wat de mogelijkheden zijn om de veerkracht van de werknemers te vergroten

Lees verder »
terugblik 2021

2021: wat een jaar…

In onze ogen was er veel plaats voor goed ondernemerschap in 2021. Het was een jaar waarin weer duidelijk werd dat een goed plan en een flinke dosis veerkracht je helpt bij ondernemen. Maar ook dat een plan niet heilig is en dat je je moet aanpassen aan veranderende omstandigheden. Fijne feestdagen!

Team HKB

Lees verder »

Weet jij wat één werkdag in jouw bedrijf kost?

Bezig zijn met je administratie of je financiën is vaak een hinderlijke onderbreking van het ondernemerschap. Toch helpt het om daadwerkelijk te weten wat er nou in en uit jouw bedrijf gaat, en zorgt dit inzicht er juist voor dat jij gemakkelijker vooruit kunt kijken en beter kunt voorspellen wat dat met jouw bedrijf doet.

Hoe? Dat leggen we je graag uit!

Lees verder »