2021: wat een jaar...

Zou er iemand zijn die 2021 een saai jaar gevonden heeft? Er gebeurde zoveel dat er mensen waren die zich verstopten hun bubbel😨, en mensen die zich overgaven aan bubbels🥂 . Maar 2021 gaat waarschijnlijk de geschiedenisboeken in als een heel turbulent jaar voor de meeste mensen.

In onze ogen was er veel plaats voor goed ondernemerschap in 2021. Het was een jaar waarin weer duidelijk werd dat een goed plan en een flinke dosis veerkracht je helpt bij ondernemen. Maar ook dat een plan niet heilig is en dat je je moet aanpassen aan veranderende omstandigheden. Voor HKB begon het jaar heel voortvarend. We zijn gestart met een goede Strategiekaart en mooie doelen. Afgelopen jaar zijn we er in geslaagd om 6 adviseurs bij HKB aan te sluiten en daar vestigingen voor te lanceren. Gedurende het jaar hebben we onder leiding van Fred Gietman verder gebouwd aan onze formule: we hebben producten verbeterd en geluisterd naar de behoefte van degenen die hun vertrouwen aan ons gegeven hebben. En natuurlijk liepen er ook dingen anders dan we verwacht hadden, maar dat hoort bij ondernemerschap.

We hebben in 2021 samen met Rob Kimpen, Jeroen Beelen, Alex Weijers, Marielle Koenen, Huib van Leeuwen, Marcel Dammers en Twan Haans het aantal opdrachtgevers van HKB verdubbeld. Stef van de Vijver en Simone Vermeirssen hebben zich ontwikkeld tot steeds bredere en deskundigere bedrijfskundig adviseurs voor zowel onze franchisenemers als onze opdrachtgevers. Simone Sleddens heeft haar Avans+ opleiding tot HR specialist afgerond en ondersteunt inmiddels diverse bedrijven met praktisch personeelsbeleid en bij uitdagende HR vraagstukken.

Rob Bierens is geaccrediteerd als Register Valuator en brengt daarmee bedrijfswaardering binnen HKB naar het hoogste niveau. Rick van Hout heeft zich als vennoot binnen HKB Franchise ontpopt tot een sterke strateeg voor de formule.  Met Thomas Castelijns hebben we een creatieve marketeer aan boord gehaald die sterk is in het vertalen van onze ideeën naar aansprekende marketing.

En nu zijn we klaar voor 2022. We hebben onze Strategiekaart weer ingevuld, die is nog beter en scherper dan afgelopen jaren. De opdrachten van onze adviseurs zijn aansprekend en we zien diverse mooie kansen die we in het nieuwe jaar met veel energie gaan aanpakken. 2022 wordt waarschijnlijk weer een jaar ‘om nooit te vergeten’. De eerste maanden hebben we waarschijnlijk nog volop last van alles wat met Corona te maken heeft en staat de wereldwijde toeleveringsketen nog steeds op zijn kop.

Zouden er veel bedrijven failliet gaan door afbouwende overheidssteun en een verouderde concurrentiepositie? Waarschijnlijk wel, maar net als altijd ontstaan op de as van een afgebrand bos nieuwe mooie planten. En zo zal het met veel ondernemers ook gaan: die schudden een keer met hun hoofd, bedenken een nieuw plan en stropen vervolgens de mouwen op om aan de slag te gaan. Dat is hoe het hoort!

Maar eerst even ‘de pannen erop’. Vanaf vrijdag zijn we een week met vakantie om bij de kerstboom te genieten van onze familie en (een kleine groep 😉) vrienden.

Fijne feestdagen!

Team HKB

We zijn klaar voor 2022!