HKB Nijmegen

Maurits Aalders, sparring partner voor ondernemend Nijmegen

Als ondernemer sta je dagelijks voor beslissingen. Kleine en grote. Als HKB adviseur help ik je deze gefundeerd te kunnen nemen. En te zorgen dat de “kleine” beslissingen genomen worden op de plek waar ze thuishoren. Zodat jij zelf met meer plezier, rust en succes kunt ondernemen.

Ik zet de HKB methode in om met jou aan je bedrijf te werken en niet alleen maar in je bedrijf. We gaan terug naar jouw ondernemersdroom en zetten een punt op de horizon. We bouwen samen een Strategiekaart die ons de weg wijst naar dit doel.

Uiteraard ligt de verantwoordelijkheid voor de realisatie uiteindelijk bij jou maar ik begeleid jou daarbij. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt: Kennis? Voorbeelden? Coaching? Een schop onder je kont? We gaan dit traject samen aan en maken aan het eind van het jaar een nieuwe Strategiekaart. De begeleiding in dit jaar staat in het teken van de onderwerpen op de Strategiekaart maar uiteraard pakken we ook de uitdagingen op waar je gedurende het jaar als ondernemer tegenaan loopt.

Thema’s die een trigger kunnen zijn om met mij te werken zijn bijvoorbeeld:
– Omzetgroei of -daling
– Functioneren verkoopapparaat
– Samenwerking met andere schakels in jouw bedrijfskolom
– Resultaatgericht naar een doel werken
– Verbeteren van je bedrijfsresultaten en opschalen van je activiteiten

Van mij kun je klare taal verwachten. Ik doe wat ik zeg en zeg wat ik doe. Ik benoem de blokkades bij jou en bij je bedrijf. Geen wollige rapporten of prietpraat maar respectvolle, doelgerichte feedback. Ik werk alleen met ondernemers die er zelf ook voor willen gaan.

Mijn achtergrond

Ik ben geboren en getogen Nijmegenaar, net zoals mijn ouders trouwens dus mijn roots liggen stevig in het mooie Nijmeegse land.

Hoewel mijn ouders geen ondernemers waren is er onze opvoeding toch iets ondernemends geplant want inmiddels zijn 3 van mijn 6 broers en zussen ondernemer.

Na mijn studie Commerciële Economie wilde ik het liefst direct in een marketing functie starten maar het leek mij nuttig om via een salesfunctie eerst goed je producten te leren kennen voordat je er marketing beleid voor kan maken.

Dit was bij Xerox waar ik een lange tijd werkzaam ben geweest in, in eerste instantie in sales functies en later ook in marketing en strategische functies.
Ik was met name verantwoordelijk voor de opzet en onderhoud van ons reseller kanaal. Op deze wijze kwam ik dus ook met het MKB in contact. En ondervond aan de praktijk dat zeker bij deze bedrijfsgrootte beleidsbeslissingen nooit op zichzelf kunnen staan. Om resellers te overtuigen om met onze producten te gaan werken dacht ik met de ondernemer mee welke gevolgen dit had voor zijn organisatie en welke deze het beste in te vullen waren.

Waren dit dan beren op de weg? Nee, voor mij waren dat uitdagingen en kansen om nog meer uit de samenwerking met de ondernemer te halen.

Persoonlijk

Met mijn dochter Sophie woon ik met veel plezier in zuidoost Nijmegen. Ik hou erg van sporten: van kijken maar zeker ook het zelf doen. Ik ben een fanatiek golfer en skiër: ik ga met mijn dochter iedere winter minimaal 1 keer naar de Alpen.

Verder vind ik het heerlijk om de dag te beginnen met zwemmen en ga ik regelmatig naar de sportschool. Ik ben bovendien coach/trainer van het hockeyteam van mijn dochter.

Ik vind jezelf blijven ontwikkelen erg belangrijk: zo heb ik zelf na een aantal jaren gewerkt te hebben verdieping in mijn kennis en kunde te zoeken door het behalen van een MBA.

Daarnaast heb ik 2 vriendengroepen uit het verleden (oud-collega’s en oud-teamgenoten) die ik nog heel regelmatig zie en leuke dingen mee doe.

Bijdragen

Meer nieuws
HKB

Strategie | Je doelen zijn bekend, maar hoe ga je die realiseren?

Het hebben van een visie en missie is belangrijk, maar om je missie te laten slagen heb je een strategie nodig, een (strijd)plan waarmee doelstellingen kunnen worden gerealiseerd. In het huidige bedrijfsklimaat is strategie een belangrijk onderdeel van een succesvolle bedrijfsvoering. Met een duidelijke strategie kan jouw bedrijf zich onderscheiden in de markt.

Lees verder »

Wil jij vrijblijvend kennis maken met ons kennismaken?

Dat kan! Neem via het contactformulier contact met mij op.

Ik nodig je graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin ik je alles vertel over de werkwijze van HKB Nijmegen en wat dit voor jou gaat opleveren!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.