Wat is het succes van goed leiderschap?

Zit jouw hoofd vol met zaken die continu de aandacht vragen? Heb je hierdoor geen tijd om kansen in de markt te pakken? Wil jij veranderingen in jouw bedrijf doorvoeren, maar weet je nog niet hoe?

Dan is het tijd om jouw leiderschapsstijl onder de loep te nemen! Zodat je weer met de volle 100% aan je bedrijf kunt werken, in plaats van in je bedrijf. Wil je weten hoe? Bedrijfsadviseur Jack Kroon (HKB Oirschot) legt uit.

 

“Jouw rol, houding en gedrag bepalen het succes van de onderneming, daarom is leiderschap zo belangrijk.”

 

Wat is goed leiderschap volgens jou?

“Je richt je bedrijf, met medewerkers en processen, in om het doel te realiseren. Goed leiderschap is dat je als ondernemer weet wat jouw bedrijf van jou nodig heeft in de verschillende groeifasen van het bedrijf. Elk bedrijf loopt door dezelfde groeifasen, volgens het Greiner model. Daaraan kun je niet ontsnappen. Je kunt beter het groeispel slim spelen. Je hebt een voorsprong als je weet welke vijf groeifasen er zijn. En als je weet in welke groeifase jouw bedrijf nu zit.”

"Je hebt een voorsprong als je weet welke vijf groeifasen er zijn."

Tegen welke leiderschapsuitdaging lopen de meeste ondernemers aan?

“De uitdaging voor de meeste ondernemers is om afstand te nemen van de dagelijkse operatie. Jij als ondernemer moet in beeld kunnen brengen wat je van jouw organisatie verwacht. Ook de overdracht van verantwoordelijkheden aan medewerkers is vaak een uitdaging voor de ondernemer. Maar weet dat je medewerkers meer kunnen dan je nú denkt!”

Het succes van veranderingen

“Ondernemers boeken succes als ze objectief naar hun eigen rol in het bedrijf kunnen kijken. Wanneer je veranderingen of verbeteringen in je bedrijf wil doorvoeren, beginnen deze bij jou.”

Wat is het succes van leiderschap?

“Ik zie vaak dat wanneer een ondernemer een stap terug doet en eens goed kijkt naar: Wat doet mijn bedrijf en welke rol speel ik daarin? Er hierdoor inzichten ontstaan om anders te gaan werken. Als ondernemers de verwachtingen die ze van de medewerkers hebben duidelijk kunnen maken, ervaren ze dat deze duidelijkheid het mogelijk maakt voor de medewerkers om verantwoordelijkheden op te pakken.”

HKB Ondernemerscafé Oirschot: Benut de maximale potentie van je bedrijf

Ben je benieuwd hoe? Of lijkt dit onderwerp je gewoon interessant?

Kom dan naar het HKB Ondernemerscafé van 23 september in Oirschot! Klik  hier voor meer informatie.

Praktische informatie:
Tijd: 17:40-20:30 uur
Locatie: Moorland 4, Oirschot
Entree: gratis