Slimmer met SLIM-regeling

Vanaf 2 maart 2020 is het mogelijk om de SLIM subsidie aan te vragen! De subsidie is gecreëerd om MKB bedrijven te stimuleren te investeren in het leren en ontwikkelen van jouw personeel. Het geld kan worden ingezet om een leerrijke werkomgeving in een bedrijf te versterken.

De SLIM subsidie is bestemd voor 3 soorten projecten:

1. Doorlichting van de onderneming

het doorlichten van het bedrijf om de scholingsbehoefte en ontwikkelbehoefte van de onderneming inzichtelijk te maken.

2. Verkrijgen loopbaanadviezen

het opstellen van loopbaanadviezen voor medewerkers om hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen.

3. Ontwikkeling en toepassing van stimulerende methodiek

Het ondersteunen en begeleiden bij het ontwikkelen of invoeren van een methode in een onderneming, die werknemers in het bedrijf stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen (let op, de opleidingskosten zelf worden niet gesubsidieerd).

 

Tot 80% van alle kosten worden gesubsidieerd tot een maximum van €25.000 voor adviseurs en het ter beschikking stellen van jouw medewerkers.

Kortom, een unieke kans om te starten met het begeleiden van jouw medewerkers!

Inzet HKB

HKB heeft ter invulling van deze subsidie een nieuw product ontwikkelt, waarbij we een complete dienstverlening aanbieden om deze subsidieregeling goed binnen jouw organisatie in te zetten. Daarnaast ontzorgen wij bij de aanvraag & verslaglegging.

Wil je meer weten over deze regeling? Neem dan contact op met Rick van Hout, bedrijfsadviseur HKB via 06-22038431 of r.vanhout@hkb-advies.nl en wij informeren je direct over de mogelijkheden binnen jouw onderneming.

Aanvragen begint op 2 Maart 2020 dus ben er snel bij als jij hier gebruik van wilt maken!

 

Achtergrond informatie

De SLIM-subsidie is in het leven geroepen om een ‘leven lang ontwikkelen’ (LLO) binnen het mkb te stimuleren. Mensen moeten steeds langer doorwerken. Maar liefst driekwart van de werknemers in Nederland werkt in het mkb. Het mkb speelt daardoor een grote rol in het opbouwen van een toekomstbestendige arbeidsmarkt. Het ontbreekt echter vaak aan tijd, geld, kennis of capaciteit om te investeren in leren en ontwikkelen. De SLIM-subsidie is opgezet om het mkb te helpen op de veranderingen op de arbeidsmarkt in te spelen en om medewerkers inzetbaar en productief te houden.