SLIM-subsidie: voordelig je werknemers bijscholen

De SLIM-regeling is een regeling voor werkgevers in het MKB, waarmee scholingsmogelijkheden met een flinke vergoeding in de vorm van een subsidie kunnen worden aangeboden aan werknemers.

Klinkt goed, dat leren en daarmee het ontwikkelen van mijn personeel. Hoe hoog is die vergoeding dan?

Dit hangt af van de grootte van je organisatie. Je hebt al recht op de SLIM-subsidie wanneer je maximaal 250 werknemers hebt en een omzet van niet meer dan 50 miljoen euro. Veel MKB’ers vallen binnen deze groep. MKB-organisaties krijgen tussen de 60% en 80% vergoed. Wil je weten hoe groot jouw voordeel precies is? Neem dan contact op met een van onze bedrijfskundig adviseurs. Pak die kans!

Hoe vraag ik de SLIM subsidie aan?

HKB vindt ontwikkeling van het MKB belangrijk. Om zo veel mogelijk bedrijven te laten profiteren van deze SLIM-regeling, hebben we een speciale dienstverlening opgezet waarin we jou begeleiden met de implementatie van de SLIM-regeling. Ook doen we de subsidieaanvraag en de verslaglegging ervan voor jou. Uit ervaring weten we dat dit een behoorlijke klus kan zijn.

Slimmer personeel komt jouw organisatie ten goede. Neem contact met ons op wanneer je informatie wilt over hoe we de SLIM-regeling het beste binnen jouw organisatie kunnen implementeren. Wees er snel bij. De aanvraag voor de SLIM-subsidie kan niet het hele jaar. De periodes voor de aanvraag zijn van 2 tot en met 31 maart en van 1 tot en met 30 september.

De SLIM-regeling, waarom eigenlijk?

Het doorleren van de Nederlandse werknemer is van groot belang voor de Nederlandse overheid. Het zorgt voor een arbeidsmarkt die klaar is voor de toekomst. In het grootbedrijf hebben werknemers vaak budgetten om zichzelf te blijven ontwikkelen. Vaak is dit in het MKB niet het geval, terwijl het MKB werkgever is van zo’n driekwart van de werkende Nederlanders. Het kabinet wil de leercultuur in het MKB daarom stimuleren. Om dit te realiseren is de SLIM-regeling in het leven geroepen.

Wil je meer weten over de SLIM-regeling?

Vul dan het contactformulier in en wij nemen contact met je op.

  • Hoe heb je ons gevonden?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.