Benut de maximale potentie van je bedrijf

Lopen de dagelijkse gang van zaken in je bedrijf niet zoals je zou willen? Moet je je met zoveel zaken bezighouden, dat je je eigen taken niet gedaan krijgt? Heb je daardoor geen tijd om de kansen te pakken die je als ondernemer ziet?

De centrale vraag van de avond:

Geef jij als ondernemer wel de juiste leiding aan jouw bedrijf om de maximale potentie te benutten?

De eerste editie van het HKB Ondernemerscafé in Oirschot stond in het teken van leiderschap. Tijdens een praktische, leerzame avond konden ondernemers met elkaar sparren, van elkaar leren en vooral ook gezellig een drankje samen doen. Op deze avond werd de theorie & de praktijk van het leiderschap in het MKB besproken.

De conclusie bleek dat de grootste uitdaging voor de ondernemers is om met het bedrijf mee te groeien. Deze uitdaging gecombineerd met het type leiderschap te tonen waar het bedrijf in een nieuwe fase ook om vraagt. Iedere situatie vraagt om een andere aanpak, een andere toon en vooral een andere manier van leiderschap geven.

De praktische presentaties van Jack Kroon & Koen van Hout (eigenaar Orbis) gaven een mooie inleiding aan de ondernemers van het leiderschap in het MKB. Vervolgens werden de ondernemers zelf aan het werk gezet met een interactieve workshop, waarin hen de spiegel werd voorgehouden en ze aan het denken werden gezet over hun eigen situatie. Tijdens deze workshop is het Greiner model gebruikt.

Sfeerimpressie van de avond

Het Greiner Model is een groeimodel dat inzicht geeft in de fasen die groeiende organisaties doorlopen. Greiner onderscheidt 5 verschillende fasen: creativiteit, leiderschap, delegeren, coördinatie en samenwerking. De overgang naar een volgende fase gaat samen met weerstand, ook wel crisisperiode genomen. Iedere fase vraagt namelijk om een andere manier van leidinggeven en organisatiecultuur. Door middel van het Greiner Model kan het management de juiste stijlen en structuren om problemen in een fase op te lossen en de organisatie te laten groeien.

Met een hapje en een drankje werd de avond succesvol afgesloten!

 

Succesfactoren HKB Ondernemerscafé

  • – Gratis toegankelijk voor ondernemers en aansluitend op werktijd.
  • – Inhoudelijke kennis door de specialisten van HKB.
  • – Ideeën met collega-ondernemers uitwisselen onder het genot van een drankje.