Krijg controle over jouw bedrijf door los te laten

Neemt het werken in jouw bedrijf ook je hele leven over? Je moet je met zoveel zaken tegelijk bezighouden, dat je je eigen taken niet of nauwelijks (op tijd) gedaan krijgt? En écht de tijd nemen voor je gezin, familie of vrienden zit er ook al niet meer in?

Centrale vraag van de avond: Hoe vind ik controle door los te laten? 

Samen met collega ondernemers hebben we gezocht naar dit antwoord. Hoe zorg je ervoor dat je minder, in plaats van meer ballen moet hooghouden? Daarbij niet alleen gekeken naar de problemen veroorzaakt door anderen, maar ook waar we zelf stappen in moeten maken. Verandering binnen jouw bedrijf & daardoor kunnen loslaten begint bij jezelf.

Tijdens de presentatie van HKB-adviseur Rick van Hout werden de oorzaken van de werkdruk voor een ondernemer besproken. Met daarbij destappen die je moet zetten om dat los te kunnen laten. Want wat kun je dan loslaten? En aan wie dan? En wat moet je daar zelf voor do  en? Ieder werknemer & zijn ontwikkeling, maar ook iedere fase van jouw bedrijf vragen om een andere rol van jou als leidinggevende! Alleen door zelf met die rol mee te groeien, kunnen jouw medewerkers jou vervolgens verlossen van je taken & verantwoordelijkheden die je eigenlijk niet wit.

 

Gastspreker Pieter Bax – CEO Luxtlight

Pieter Bax vervolgde met zijn ondernemersverhaal  uit de praktijk. Hoe heeft hij zijn bedrijf Luxlight opgebouwd? Welke ontwikkelingen heeft hij daarin moeten maken om een succesvol bedrijf op te bouwen, en om nu de vrijheid te hebben die hij als ondernemer zocht?

Met de input van Rick & Pieter zijn de ondernemers vervolgens aan de gang gegaan met hun eigen rol binnen de organisatie & de zoektocht naar oorzaken van het niet kunnen loslaten. In open & eerlijke discussies waarin ervaringen worden gedeeld & waarden zijn uitgesproken, zijn daarbij veel inzichten naar voren gekomen.

Kortom, een praktische avond waar ondernemers van elkaar gehoord en geleerd hebben. De avond werd succesvol afgesloten met een drankje! Wij ondersteunen veel ondernemers die met hun onderneming de volgende stap willen zetten. Het leren loslaten is daarvoor essentieel. Het HKB Ondernemerscafé is dan ook een avond voor en door ondernemers.

Heb je vragen of opmerkingen over loslaten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op >>>

  • Hoe heb je ons gevonden?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.