Niels Koks nieuwste aanwinst HKB

Niels Koks is sinds deze maand bedrijfsadviseur bij HKB. Extra leuk, want Niels heeft een kleine 6 jaar geleden ook al bij ons stage gelopen! Als bedrijfsadviseur ondersteunt en begeleidt hij MKB bedrijven bij het maken van een strategie en het uitvoeren hiervan. Zijn specialisaties zijn strategiebepaling, bedrijfsvoering en ondernemerschap.

Graag stellen wij Niels aan je voor!

Super leuk dat je terug bent, wat maakt jou zo enthousiast over HKB?

Ik heb een aantal jaar in andere functies gewerkt waarbij ik voelde dat ik niet op mijn plek was.  Ik ben samen met een loopbaancoach gaan onderzoeken waar ik nou echt energie van krijg.

Uit dat traject kwam dat ik graag van echte toegevoegde waarde ben voor de mensen en bedrijven waarmee ik werk. En onder andere adviseur in een adviesorganisatie werd als een van de opties genoemd. Omdat Rick van Hout en ik ook nog contact onderhielden na mijn fijne tijd bij HKB tijdens mijn stage , was de connectie snel gelegd. Bij het eerste gesprek voelde ik meteen dat dit was wat ik zocht; Daadwerkelijke toegevoegde waarde bieden en dat combineren met plezier en een collegiale en uitdagende omgeving!

Waar ben je het meest trots op tot nu toe?

Mede door het loopbaantraject heb ik een eigen padelbedrijf opgezet samen met een vriend van mij, waar inmiddels acht andere werkzaam voor zijn. Daarnaast heb ik natuurlijk bij HKB als Bedrijfsadviseur een rol gevonden waar ik heel blij mee ben. Door uit mijn comfortzone te stappen en eerlijk tegen mezelf te zijn, heb ik mijn leven zo kunnen draaien dat ik alleen nog maar dingen doe waar ik energie van krijg.

Waarom werk je zo graag in en met het MKB?

Ik kom uit een familie van MKB ondernemers en zowel mijn vriendin als ik hebben een eigen onderneming. Ik vind het daarom ook geweldig dat ik via HKB andere MKB ondernemers mag ontmoeten en deze kan helpen om succesvoller te zijn.

Welke quote past echt bij jou en inspireert jou in jouw werk?

“Ondernemen is zien wat iedereen ziet en daarmee doen wat niemand anders doet.”

Als ondernemer zie je dat er een vraag is naar een product of dienst die jij kunt leveren. Hetgeen jou succesvol maakt, is iets leveren wat jou onderscheidt van de rest.

Wie is voor jou een voorbeeld en waarom?

Diego Schwartzman. Een Argentijnse tennisser van 1 meter 70. De gemiddelde proftennisser is 1 meter 90 lang en serveert meer dan 200 km/u en hij dus bij lange na niet. Voor hem is elke wedstrijd opnieuw een mentaal gevecht, aangezien geen enkele eigen servicegame een formaliteit is. Toch heeft hij het tot de 8ste positie van de wereld geschopt. De discipline, inzet en vrolijkheid hebben mij ertoe bewogen oprecht fan van hem te worden. Zijn doorzettingsvermogen, vakmanschap en socialiteit zouden hem ook een goede ondernemer maken, daar ben ik van overtuigd.

Welk product pas je vaak toe & waarom vind je dit zo goed?

Ik vind het Actieplan voor Succesvol Ondernemer een geweldig product. Je laat de ondernemer nadenken over veel meer dan hij/zij voor mogelijk had gehouden. Uiteindelijk komt alle informatie met elkaar in verbinding te staan en wordt vanuit hier een plan opgesteld voor het komende jaar.

Welke HKB Kernwaarde is jou op het lijf geschreven?

Samen succesvoller! Je hebt elkaar nodig om verder te komen. Elkaar verder helpen vind ik dan ook het interessantste, omdat ik zaken van MKB ondernemers kan projecteren op mijn eigen bedrijf en andersom. Zo kan ik ervoor zorgen dat MKB ondernemers er beter van worden en echt meedenken op het MKB-niveau.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Padellen, daarom ben ik hier ook een bedrijf in gestart. Daarnaast voetbal ik nog in una 11! Tenslotte vind ik het leuk om uiteten te gaan met mijn vriendin of met vrienden een avondje uit te gaan.

Wil jij weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact op via +31 6 31344938 of n.koks@hkb-advies.nl