‘Je ambitie moet je gewoon uitspreken, en er naar gaan handelen!’

Die zin zorgde ervoor dat precies 1 jaar geleden Koen van Hout van Projectbureau Orbis is gestart met HKB. Op dat moment had Koen een klein projectbureau met 3 projectmedewerkers. De groei stagneerde omdat het organisatorisch niet lekker liep, maar Koen eigenlijk niet wist hoe dit aan te pakken. Hij twijfelde of een bedrijfsadviseur bij ‘zo’n klein bedrijf’ wel de juiste stap was, en of dat niet allemaal overdreven en duur was.

Koen: “Afgelopen jaar heb ik mijn 10-jarig bestaan van Orbis gevierd. In deze 10 jaar heb ik een mooi projectbureau opgezet waarin ik, tot vorig jaar, met maximaal 3 medewerkers natuur- en landschapsprojecten uitvoerde. Alleen mijn ambitie om daarin het grootste projectbureau in Brabant te worden kwam daarmee niet dichterbij, terwijl ik daarvoor wel de potentie zag. Ik voelde gewoon dat er meer inzat dan we eruit haalden, maar ik kon mijn vinger niet leggen op wat we daarvoor anders moesten doen.”

Actieplan voor Succesvol Ondernemen

 

Samen met mijn vader, die altijd zowel mijn adviseur als steun was, ben ik bij HKB begonnen aan de workshop Actieplan voor Succesvoller Ondernemen. Samen met Jack en Rick van HKB hebben we daarin gekeken wat we nu goed doen, en wat we moeten verbeteren om onze doelen ook handen en voeten te geven. Tijdens dit traject ben ik over alle facetten van mijn bedrijfsvoering gaan nadenken, ook aan zaken waar ik tot dan toe nog totaal niet aan gedacht had. Tijdens deze workshop werd ik langzamerhand steeds enthousiaster over de mogelijkheden en zag ik het waarmaken van mijn ambitie en dromen ook tot stand komen.

 

'Mijn bedrijf groeit harder dan ik had verwacht!'

Nu, 1 jaar later, zijn we goed op weg. Zowel onze omzet als ons team is verdubbeld, en we zijn alweer bezig met het zoeken naar de volgende medewerker. Uit de workshop kwam een heel concreet en duidelijk actieplan, waarmee ik aan de slag ben gegaan. Jack is sinds de workshop elke 2 weken 1 dagdeel bij mij om me te helpen met allerlei praktische zaken. Daarin evalueren we de stappen die ik maak, brengen we verbeteringen aan in de acties die ik heb uitgezet en werken we dingen samen uit. Daarnaast werk ik met Linsey aan mijn marketingplan en kijkt Rick mee met onze projectplanning.

Inmiddels is er op alle fronten meer structuur in het bedrijf en groeit mijn bedrijf harder dan ik op zo’n korte termijn had verwacht. En dat geeft mij tijd om te ondernemen, en te doen waar ik echt energie van krijg. Want nu ik mijn ambitie heb uitgesproken, moet ik daar ook naar blijven handelen!