Hoe financieel gezond is jouw bedrijf?

Erik Davidse heeft in het afgelopen jaar voor HKB een model opgezet om MKB-bedrijven effectief financieel in kaart te brengen. Dat deed hij als onderdeel van zijn afstudeeropdracht voor de HBO-opleiding Finance & Control. Hierbij was het doel van zijn onderzoek om data uit boekhoudsystemen, jaarrekeningen om te zetten naar praktische informatie om snel in te zetten en te kijken hoe financieel gezond een bedrijf is. Bijvoorbeeld voor bedrijfskundig advies en als ondersteuning voor diverse beslissingen in bedrijven. Om dit te bereiken, heeft Erik op basis van verschillende financiële modellen een Excel gebaseerde analysetool opgezet die onze adviseurs nu gebruiken.

Hoe financieel gezond is jouw bedrijf?

Deze analysetool helpt bij veel verschillende vragen. Een paar daarvan zijn: Wat is het rendement op geld dat we geïnvesteerd hebben? Hoe ontwikkelt de waarde van mijn bedrijf zich? Aan welke ‘knoppen’ moet ik draaien om mijn resultaten te verbeteren? De antwoorden hierop worden helder gepresenteerd in een dashboard.

De tool van Erik geeft HKB en jouw bedrijf de mogelijkheid om op kwalitatief hoog niveau te analyseren, financiële uitdagingen in beeld te brengen en prognoses te toetsen. Daarbij is dit een heel waardevolle toevoeging voor de dienstverlening van HKB.

Meer weten? Neem contact op met HKB voor een vrijblijvende introductie van de tool. We analyseren graag samen met jou waar de financiële kansen en financiële uitdagingen liggen.

Ben je benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat? Neem vrijblijvend contact met ons op!

 

 

 

 

 

Klik hier om te lezen waarom het belangrijk is voor jou als ondernemer te weten of je bedrijf financieel gezond is.

  • Hoe heb je ons gevonden?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.