Hoe zorg je voor jouw bedrijfsgroei?

Iedere ondernemer start zijn bedrijf met een bedrijfsstrategie en een droom. Je wil jouw dienst of product aanbieden vanuit je eigen bedrijf om jouw droom te verwezenlijken. Waarschijnlijk heb je bij de start als ondernemer of bij het aanvragen van je eerste financiering een bedrijfsplan gemaakt waar deze droom ongetwijfeld een belangrijk onderdeel van jouw overtuiging was. Je vertelt vrienden en relaties waarom je voor jezelf begint, over jouw bedrijfsgroei en hoe jij jouw droom daarmee gaat waarmaken.

Hoe vaak denk je nog aan jouw droom? En vertel je deze droom nog met andere? Waarschijnlijk niet veel. De waan van de dag slokt je op, je bent druk bezig met het runnen van jouw bedrijf en zo goed en kwaad als het kan de groei van je bedrijf richting te geven. Voor jou hebben we de HKB methode ontwikkeld.

Bepaal je bedrijfsstrategie met het Actieplan voor Succesvol Ondernemen

De HKB Methode start met het Actieplan voor Succesvol Ondernemen. Dit actieplan helpt je met het maken van een eigen strategiekaart waarmee we de weg uittekenen naar het behalen van jouw doelstellingen. Dit in combinatie met een concreet en compact actieplan heb je alle tools in huis om jouw droom te verwezenlijken. Het Actieplan voor Succesvol Ondernemen is jouw houvast om weer aan je bedrijf te werken, in plaats van in je bedrijf.

In het Actieplan voor Succesvol Ondernemen helpen wij jou met het maken van duidelijke keuzes voor de toekomst van je bedrijf. En we ondersteunen je op praktische wijze met het behalen van jouw doelen. Geen wollige rapporten, maar een duidelijk stappenplan met duidelijke doelen en concrete acties.

Welk doel willen we bereiken

Met het Actieplan Voor Succesvoller Ondernemen moet er tijd vrijkomen om niet meer in jouw bedrijf, maar weer aan jouw bedrijf te werken. Hierbij zetten we de volgende doelen:

 • – Inzicht creëren over de huidige situatie van jouw bedrijf
 • – Ambitieuze, maar tegelijkertijd haalbare jaardoelstellingen formuleren
 • – Passende bedrijfsstrategie voor zowel jou als jouw bedrijf samenstellen
 • – Concrete actiepunten formuleren waardoor de jaardoelstellingen van jouw bedrijf worden behaald
 • – Een duidelijke strategiekaart als houvast voor jou en je personeel

De voortgang van jouw Actieplan voor Succesvol Ondernemen is maandelijks te meten en eenvoudig bij te sturen. Daarnaast ondersteunen wij bij het communiceren van jouw plan aan jouw medewerkers.

Onze werkwijze

In 5 bijeenkomsten ontwikkelen we samen jouw Strategiekaart en Actieplan. Tijdens deze workshop staan de volgende thema’s centraal:

 1. De grote lijn: Wat jouw ultieme droom als ondernemer en welke visie, missie en kernwaarden horen hierbij? (Interne analyse)
 2. Bedrijfsprocessen: Wat doe je & voor wie doe je dat nu eigenlijk? (Business Model Canvas & Waarde propositie)
 3. Huidige situatie bedrijf: Waar liggen de kansen voor jouw bedrijf? (SWOT analyse & Confrontatiematrix)
 4. Strategiekaart: Welke doelen stellen we en wat gaan we het bedrijf ontwikkelen?
 5. Actieplan: Welke acties moet je uitvoeren zodat jouw bedrijf kan groeien?

Opvolging actieplan

Natuurlijk houdt het niet op bij het maken van een plan. De kracht zit in de uitvoering. Wij ondersteunen je daar graag bij.

 

Het Actieplan voor Succesvol Ondernemen wordt in de HKB methode dan ook vervolgd met de verschillende verdiepingsmodules van HKB die middels het DaVinci bedrijfsverbeterprogramma worden aangeboden.

 

 

Wil jij vrijblijvend kennis maken met HKB? 

Dat kan! Neem via het contactformulier hiernaast contact met ons op.

Wij nodigen je uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin we je alles vertellen over het Actieplan voor Succesvol Ondernemen & wat dit voor jou gaat opleveren!

 • Hoe heb je ons gevonden?
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.