Het HKB Accountantscafé: Het vroegtijdig kunnen signaleren van economisch zwaar weer voor uw MKB-klanten

Op donderdag 18 april, van 16.00 tot 19.00 uur, organiseert HKB in met medewerking van sprekers vanuit het van de Hogeschool Rotterdam (Kenniscentrum Business Innovation) en Rabobank de eerste editie van het HKB Accountantscafé in Veldhoven. Dit evenement is speciaal voor accountants en administratiekantoren uit Noord-Brabant en Noord-Midden Limburg die hun klanten beter willen adviseren en signalen van ‘zwaar weer’ eerder willen herkennen. U bent hiervoor van harte uitgenodigd. 

 

HKB is in de afgelopen 3 jaar Consortium partner geweest in het Early Status project van Hogeschool Rotterdam. Dit project heeft al diverse mooie tools opgeleverd voor accountants en bedrijfsadviseurs voor vroegtijdige signalering van strategische crisissen bij bedrijven en daardoor voorkoming van faillissementen bij MKB bedrijven. 

Vanaf het voorjaar 2024 kan de kennis die opgedaan is in dit project ook gedeeld worden buiten de project partners. Daarnaast werkt HKB aan diverse opdrachten voor bedrijven die zich in meer of mindere mate in zwaar weer begeven. In een van deze projecten wordt samengewerkt met Rabobank. De afdeling Restructuring heeft veel kennis van vroegtijdige signalering van verval bij bedrijven en is ook bereid die kennis te delen.  

Sprekers tijdens het AccountantsCafé zijn: 

  • Dr. Arie de Wild (Lector Risicomanagement en gedrag aan Hogeschool Rotterdam). Arie presenteert praktische resultaten en tools uit het onderzoek Early Status.
  • Lisette Claerhoudt, Specialist Financial Restructuring bij Rabobank. Lisette presenteert op basis van 14 jaar praktijkervaring in ‘bijzonder beheer’ over de vroege signalen die zij het meest opvallend vindt. De presentatie die zij verzorgd, wordt ook gebruikt om accountmanagers van Rabobank te informeren over ‘red flags’.

Bijwonen van dit AccountantsCafé levert nieuwe tools en inzichten op, waaronder informatie over het boek ‘Ik heb geen probleem’, handvatten voor moeilijke adviesgesprekken, en informatie over de innovatieve vragenset met scoremogelijkheid ter effectieve signalering van vroege waarschuwingssignalen. Daarnaast geeft het praktijkinzichten vanuit de bancaire sector over bijzonder beheer. 

De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel, waar u in een informele setting kunt netwerken met vakgenoten. Voor deelname, vul gelieve het onderstaande formulier in. Mis deze kans niet om uw inzichten te verdiepen en bij te dragen aan een sterkere, veerkrachtigere MKB-sector. 

Locatie: HKB, Dorpstraat 173, Veldhoven. 

Dr. Arie de Wild
Lisette Claerhoudt

Redenen om te komen

Programma

16:00: Inloop en serveren soep & broodjes

16:30: Welkom en start presentatie HKB

17:00: Start presentatie Dr. Arie de Wild

17:30: Start presentatie Lisette Claerhoudt

18:00-19:00: Afsluitende borrel

Praktische informatie
Dit event vindt plaats op 18 april 2024 bij HKB Voor Succesvoller ondernemen!, Dorpstraat 173 in Veldhoven.

Entree: gratis

Early STATUS
Hogeschool Rotterdam

Schrijf je nu in