Berlingr Top voor de werknemers

HKB heeft Berlingr in 2018 & 2019 geadviseerd om de medewerkers te begeleiden bij de transitie van hun bedrijf en hun inzetbaarheid voor de lange termijn te waarborgen.

Berlingr is een automatiserings- en  robotiseringsbedrijf met een verdere specialisatie op het gebied van vloeistofafhandeling. De robotoplossingen die Berlingr biedt zijn zeer innovatief en worden ingezet voor bedrijven om zware handelingen uit te voeren. Deze oplossingen bieden daardoor kansen voor bedrijven om te re-shoren, zodat hun productie weer in Nederland kan plaatsvinden, die hun zware en routinematige productiewerk nu vaak in het buitenland laten doen. Zo wilt Berlingr veel arbeidsplaatsen terughalen naar de regio.

Er is door de adviseurs van HKB een analyse gemaakt wat er mogelijk is binnen Berlingr voor de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Op basis daarvan zijn voor de medewerkers van Berlingr plannen gemaakt zich te kunnen ontwikkelen naar hun eigen ambities binnen Berlingr & hoe samen te werken aan een leercultuur binnen het bedrijf. Dit traject is mede gefinancierd door de Europese Unie.