HKB begeleid overname Hostma B.V. en Scheerens Lastechniek

Hostma B.V. machinebouw- en plaatwerkspecialist (Bergeijk) neemt per 1 januari 2019 Scheerens Lastechniek uit Westerhoven over. Beide partijen zijn tijdens het overnameproces begeleid door Rob Bierens en Jack Kroon -HKB. 

Hostma B.V. is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van maatwerk machines voor diverse sectoren. Naast machines levert Hostma B.V. ook plaatwerk vanuit een breed en divers machinepark waarin het bedrijf voortdurend investeert. Bovendien zal Marc Scheerens, eigenaar Scheerens Lastechniek, in dienst treden bij Hostma B.V. om de lasafdeling aan te sturen.

Reactie van de adviseur zelf:

Hoe heeft HKB het proces ervaren?

“Het proces is prettig verlopen, omdat beide partijen de samenwerking graag wilden. Tijdens het vijf maanden durende project hebben we alle formele zaken gevolgd, zoals onder andere een NDA en transactieovereenkomst. Om beide belangen na te streven, was het erg belangrijk om in het proces alles zo transparant mogelijk te houden.”

Het is bijzonder twee partijen te adviseren!

“Ja dat klopt. Het komt vaker voor dat er twee begeleiders zijn en je in een onderhandeling komt te staan tegenover elkaar. Daarom zijn wij trots dat beide bedrijven HKB erop vertrouwde alles zo transparant en eerlijk te houden, met de beste uitkomst voor beide.”