Twan Haans

Bedrijfskundig adviseur & oprichter HKB Geldrop

HKB Geldrop helpt ondernemers in de regio verder. Ondernemen kent vele aspecten en vaak kom je er als ondernemer achter dat je wel wat ondersteuning kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan beleid over personeel, kostprijsberekeningen, meer sales genereren, klantsegmentatie en, wellicht het belangrijkste, als ondernemer doen wat nuttig is.

Een extra dimensie is dat ik HKB Geldrop samen met Marcel ben gestart. We vullen elkaar goed aan. Hij heeft veel ervaring aan de financiële kant en weet uitstekend hoe de interne kant van een bedrijf werkt. We hebben allebei een gezonde dosis zelfspot waardoor onze samenwerking met veel humor en plezier plaatsvindt. We leren van elkaar en versterken elkaar.

Mijn specialisatiegebieden: efficiëntie, probleemanalyse en commerciële proposities (verkoop).

Achtergrond

Tijdens mijn studie makelaardij kwam ik erachter dat ik het werkveld interessanter vond dan studeren. Het meeste leerde ik van mijn stage. Vanuit de makelaardij maakte ik de overstap naar de financiële sector. Maar de wereld van hypotheken, bedrijfsfinancieringen en pensioenen was niet wat ik zocht. Daardoor ben ik op mijn 28ste gestart met ondernemen. Ik nam een bestaande groothandel in dakbedekkingsmaterialen over. Intussen ben ik eigenaar van meerdere productiebedrijven, een uitvoerend bedrijf, twee detacheringsbedrijven en een softwarebedrijf. Het meest trots ben ik op mijn mooie bedrijven- en vastgoedportefeuille. Na een mooie groei heb ik besloten mijn groothandel in dakbedekkingsmaterialen te verkopen. Dit is één van mijn beloningen geweest van het ondernemen.

Ik ben 47 jaar geleden geboren in Geldrop, getrouwd met Debby en samen hebben we een mooie dochter, Lisa (10). Ik breng graag tijd door met familie en vrienden, zoals vakanties of gezellig borrelen. Daarnaast ben ik voetbal- en Formule 1-fan. Ik doe aan hardlopen, kickboksen, golfen en personal training. Daarnaast ben ik ben trots op de obstacle runs die ik doe, soms tot wel 20 kilometer. Ondanks een slechte knie heb ik deze runs allemaal voltooid. Opgeven is geen optie voor mij en ik ben daardoor altijd op zoek naar een sportieve uitdaging om mijn grenzen te verleggen. Zo ben ik zakelijk ook bezig. Ook hier wil ik altijd leren en mijn grenzen verlegen.

Mijn motto: je bent zelf het meeste van waarde wanneer je misbaar bent.

Wil jij als ondernemer ook succesvol de waarde van je bedrijf verhogen? Neem dan contact met mij of Marcel op, ik help je graag verder. Bekijk ook de vestigingspagina van HKB Geldrop.