Start HKB Tilburg

In oktober heeft Jack HKB Tilburg opgericht en is hij klaargestoomd voor zijn start als bedrijfskundig adviseur. Per 1 november is hij officieel begonnen. In een interview vertelt hij waarom hij heeft gekozen voor HKB en deelt hij wat hij hoopt te bereiken in zijn eerste jaar als bedrijfskundig adviseur.

Hoe zijn de trainingen bevallen?

‘De trainingen zijn supergoed bevallen. Ik heb echt het gevoel dat ik er klaar voor ben. In de afgelopen weken zijn de verwachtingen die ik bij HKB had, bevestigd. Er ligt een goede basis met bedrijfskundige adviesproducten waar ik direct mee aan de slag kan. In de trainingen heb ik deze producten eigen gemaakt, waardoor een snelle start mogelijk is. Afgelopen maandag zat ik volledig voorbereid aan tafel met de eerste klant. Dat is geweldig! Dit geeft mij zekerheid als startende ondernemer.’

Waarom HKB?

Jack liep al een tijdje met het idee in zijn hoofd om voor zichzelf te beginnen. Nu was volgens hem het moment daar om de stap tot ondernemer echt te zetten. In HKB zag hij de perfecte match.

‘Ik deel dezelfde visie als HKB. De modellen die HKB gebruikt zoals de Strategiekaart en Balanced scorecard zijn krachtige middelen die ik als directeur bij verschillende bedrijven al heb gebruikt om een groeistrategie te ontwikkelen. Daar heb ik ook het volgende geleerd: een goed plan maken is belangrijk, maar de uitvoering ervan is eigenlijk nog veel belangrijker. En vaak ook véél lastiger. De werkwijze die HKB gebruikt – gestructureerd een goed plan opstellen met heldere doelstellingen en daarna de ondernemer intensief begeleiden bij de uitvoering van het plan – is een werkwijze waar ik volledig achter sta. HKB adviseurs komen niet even bij een ondernemer binnen met een quick-fix en zijn dan weer weg. Nee, we helpen de ondernemer zijn of haar langetermijndoelen en ambities te realiseren.’

Wie hoop je te kunnen helpen?

‘Ik ga MKB-ondernemers in de regio Tilburg, Goirle, Gilze en Rijen helpen om succesvoller te worden en de waarde van hun bedrijf te verhogen. Ik werk graag samen met ondernemers met ambitie en een sterke drive. Ondernemers die graag vooruit willen, maar niet precies weten hoe. Zelf stond ik ook jarenlang als directeur aan het roer van verschillende MKB-organisaties. Ik heb toen zelf ook adviseurs ingeschakeld op momenten dat ik stappen vooruit wilde zetten met het bedrijf, maar niet precies wist hoe. Hier heb ik erg positieve ervaringen mee gehad. Deze ervaring wil ik nu ook graag delen met andere ondernemers.’

‘Als je géén doel hebt, blijf je heen en weer rennen zonder te scoren.’

Wat is het doel na de start van HKB Tilburg

Jack is enthousiast gestart en heeft ambitieuze doelen voor het komende jaar. Zijn focus ligt op een gezonde financiële basis leggen voor een eigen vestiging in Tilburg. Met voldoende werk voor een extra collega binnen HKB Tilburg. Hoe krijgt hij dit voor elkaar? ‘Zorgen voor tevreden ondernemers. Dat is het beste recept om de continuïteit te waarborgen en verder te kunnen groeien. Wanneer ik naar de regio Tilburg kijk, zie ik veel potentie. Met een eigen team achter me, wil ik die potentie graag verzilveren. Over vijf jaar zie ik een team van vijf bedrijfskundige adviseurs in totaal, het zou mooi zijn als die ambitie werkelijkheid wordt.’

Wie is Jack?

Jack is 51 jaar en woont in Gilze met Lian en hun 3 kinderen. Hij sport fanatiek en zoekt daarbij graag zijn grenzen op. Meerdere keren per week pakt hij zijn hardloopschoenen uit de kast of stapt hij op de racefiets. ‘Ik stop ook veel tijd en energie in mijn gezin. Dat is belangrijk voor me. Een concert of  festival op zijn tijd vind ik ook erg leuk. Ik hou van diverse soorten muziek, dus ik laat mij graag verrassen op verschillende festivals.

Wil je meer over Jack weten? Of ben je benieuwd wat HKB voor jou kan betekenen?

Neem dan contact op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.