Jack van Hoof

Bedrijfskundig adviseur & oprichter HKB Tilburg

In november 2020 heb ik HKB Tilburg opgericht en ben ik gestart als bedrijfskundig adviseur. Met mijn jarenlange hands-on ervaring en brede kennis help ik MKB’ers in de regio Tilburg om te werken áán hun bedrijf in plaats van erin. Hierdoor kunnen zij nog succesvoller ondernemen en hun ambities waarmaken. Dit doe ik met de drive en passie die een MKB-ondernemer eigen zijn. Mijn specialistische gebieden zijn: het vormgeven van groeistrategieën met een focus op rendementsverbetering en procesoptimalisatie, versterking van commerciële proposities, innovatiemanagement en verandermanagement.

‘Als je geen doel hebt blijf je heen en weer rennen zonder te scoren.’

Achtergrond

Ik heb een technische achtergrond en heb aan de TU Eindhoven Werktuigkundige Medische Technologie gestudeerd. Als kind droomde ik al van verre avonturen. Toen ik de kans kreeg om in het buitenland verder te studeren heb ik die met beide handen aangegrepen. Na een tussenstop in Zweden ben ik naar Canada verhuisd, waar ik aan de universiteit in Ottawa gepromoveerd ben.

Mijn eerste werkervaring heb ik opgedaan bij TNO Automotive. Een internationale baan waar ik in verschillende managementfuncties veel geleerd en gereisd heb. Vanaf 2010 ben ik directeur geweest bij meerdere MKB-bedrijven in verschillende sectoren, met gemiddeld 200 personeelsleden. Daar heb ik veel energie gestoken in het verwezenlijken van de organisatiedoelstellingen met ambitieuze groeistrategieën, rendementsverbeteringen, het uitbouwen van commerciële proposities, reorganisaties en andere uitdagingen die komen kijken bij directeur- en ondernemerschap. In die periode heb ik zelf de meerwaarde van bedrijfskundig adviseurs ervaren.

Deze brede kennis en ervaring zet ik graag in om jou te helpen groeien met je onderneming. Wil jij weer meer áán jouw bedrijf werken, in plaats van erin? Dan staat HKB Tilburg klaar om dit samen met jou te realiseren.