Hoe zorg jij ervoor dat jouw bedrijf meer leads scoort?

HKB heeft een nieuwe salesworkshop ontwikkelt om de verkoopactiviteiten van jouw organisatie succesvoller te maken. Het doel van de workshop is om de huidige sales activiteiten van jouw bedrijf te optimaliseren door het gebruik van een sales funnel. De salesworkshop bestaat uit twee dagdelen waarin we jouw verkoopdoelstellingen in kaart brengen en deze vertalen naar een actieplan. Na afloop ontvang je het sales activatieplan en handige tips & tricks die je kunt gebruiken om jouw verkopen te voorspellen en je salesproces inzichtelijk te maken.

 

Wat is een sales funnel?

Een sales funnel wordt gebruikt om (potentiële) klanten te volgen in het verkoopproces, inspanningen van verkopers of accountmanagers te kunnen sturen en op basis daarvan de omzet te voorspellen. Deze voorspelling wordt een omzet forecast genoemd. De sales funnel geeft inzicht in de fases die de klant doorloopt in het verkoopproces; suspect, lead, prospect en klant.

Hoe werkt de sales funnel?

De sales funnel ziet er visueel uit als een trechter of omgekeerde piramide. Boven in de trechter komen alle potentiële klanten binnen, waarvan er maar een percentage klant wordt. De bezoekers die geen klant willen of kunnen worden, blijven halverwege de trechter steken. De kans dat een suspect doorgaat naar de volgende fase in het verkoopproces wordt steeds kleiner. In het verkoopproces onderscheiden we namelijk verschillende stadia waarin een potentiële klant zich bevindt. Aan de bovenkant van de trechter komen suspects binnen, deze worden omgezet in leads, prospects en vervolgens in klanten.

 

De voordelen van een sales funnel.

Op het moment dat je een sales funnel op de juiste manier inzet heb je op langer termijn de volgende drie voordelen:

  1. Beter inzicht waar je prospects zich bevinden in je sales funnel
  2. Betere mogelijkheden om te sturen op omzet
  3. Een standaardisatie van jouw sales proces

Meer weten?

Neem dan contact op met HKB voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek, dit kan via het contactformulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.