HKB begeleidt Libra ICT tijdens de overname van Imagine ICT

Rob Bierens begeleidde Libra ICT tijdens deze succesvolle overname. Graag vertellen Rob en directeur Jan Timmers van Libra ICT hoe deze fusie tot stand is gekomen, hoe het proces verlopen is en hoe de toekomst van Libra ICT eruitziet!

Hoe komt het proces van een overname tot stand, Rob?

“Bij deze overname is het in de zomer gestart met een vriendelijk gesprek tussen twee concurrenten. Daarbij had Ron Stevens van Imagine ICT nog een andere investeringskans. Daarom wilde hij eerst kijken welke kansen er zijn en is Libra ICT serieus? Dit heeft tot meer gesprekken tussen beide partijen geleid. Hierna is het balletje gaan rollen om de krachten te bundelen.”

Beschrijf het overnametraject?

“Het proces is heel soepel verlopen! Natuurlijk heeft er het nodige gesteggel plaatsgevonden over de juridische zaken. Daar ontkom je niet aan.”

Jan, en nu is het rond! Gefeliciteerd met de overname door Libra ICT! Wat betekent dit voor Libra ICT?

“Dankjewel! Ik heb er zin in! Ik krijg nu meer collega’s, meer efficiëntie en meer gemak naar leveranciers en fabrikanten.”

En wat betekent het voor jou persoonlijk?

“Een nieuwe uitdaging. Dit is een mooi nieuw project om aan te werken. Mijn functie in deze is ‘chef integratie’ (lachend). Dus ik zorg dat de twee groepen met elkaar kennismaken en verder samenvoegoen. We organiseerden bijvoorbeeld al een gezamenlijke kerstborrel, een pizza-sessie, oliebollen bakken met nieuwjaar, enzoverder. Daarnaast hangen er ‘Smoelenboeken’ op beide locaties aan de muur. Allemaal activiteiten om ervoor te zorgen dat de twee bedrijven bij elkaar komen.”

Wat heeft Rob/HKB betekend voor Libra ICT tijdens de overname?

“We hebben een hele fijne begeleiding van HKB gehad, waardoor dit proces soepel verlopen is. Dat gaf veel gemak in zaken die je niet moet vergeten en waar je zeker aan moet denken. Dit had ik nooit alleen kunnen doen. Je merkt dat Rob daarin gespecialiseerd is en hij heeft vóór Libra ICT gewerkt tijdens dit proces.”

Hoe zie je de toekomst voor je?

“Rooskleurig als eerste. Met een grotere groep aan werknemers kun je breder opereren en acteren. 30 Werknemers is ideaal. Je blijft je werknemers persoonlijk kennen en het blijft beheersbaar.”

 

Lees hier het volledige persbericht van Libra ICT

Libra ICT en Imagine ICT bundelen de krachten en worden vanaf 2019 samengevoegd tot één organisatie. Daarmee ontstaat de grootste specialist in de regio, met de meeste deskundigheid. De twee bedrijven, beide gevestigd in Bladel, zien met vertrouwen een sterke positie voor de nieuwe organisatie tegemoet.

“De manier van werken, missie en visie van Libra en Imagine sluiten op elkaar aan.”

Hierbij biedt de samenvoeging dan ook een mooie kans om het beste van twee bedrijven bijeen te brengen. Hiermee maken de bedrijven een nóg completere dienstverlening te bieden en best practices door te ontwikkelen.

Door de fusie ontstaat een organisatie met 30 ICT-specialisten die kan voldoen aan de wensen van klanten en fabrikanten anno 2019. Er zijn meer mogelijkheden tot het opvangen van pieken en de organisatie huisvest meer kennis en met name industriele ervaring. Kennis, specialisatie en focus worden steeds belangrijker en Libra en Imagine willen hierin graag vooroplopen.

Praktisch verandert er de komende tijd weinig. Alle afspraken met klanten blijven gehandhaafd. Op termijn zullen de twee bedrijven samengevoegd worden. Eerste stap zal de verhuizing van Imagine ICT naar het adres van Libra zijn. Waar beide bedrijven hun eigen werkwijzen aanhouden, maar waar de teams kennis met elkaar kunnen gaan maken. Jan Timmers, directeur van Libra ICT, zal dit proces leiden.

De fusie wordt direct aangegrepen om de focus van het bedrijf in het nieuwe jaar te verleggen naar de zakelijke markt en afstand te doen van de particuliere markt. Daarbij wordt de showroom omgebouwd tot Libra ICT Business Center om zakelijke oplossingen beter te kunnen presenteren.

Het overnameproces heeft nog geen 5 maanden geduurd en verliep voor beide partijen heel soepel. Libra is in dit fusieproces bijgestaan door Rob Bierens van HKB | Voor succesvoller ondernemen. 

Libra en Imagine zijn enthousiast over deze nieuwe stap en kijken uit naar het nieuwe jaar!